måndag, april 15, 2013

Ulf-Göran Widqvist(S) skräder inte orden i Sörmlands Nyheter

Rubricerade Widqvist är en person som jag alltid undrat över varför SN publicerar. Hans krior brukar inte vara särskilt upphetsande. I dagens SN sopar han dock mattan med Thom Zetterström(SD) i Nyköping.

Han vet säkert med hänsyn till att han varit fängslad i det fascistiska Spanien, att SD är ett fascistiskt parti.  Huruvida detta verkligen är korrekt framgår i varje fall inte av deras partiprogram, som för övrigt är misstänkt likt socialdemokraternas inte minst när det gäller arbetsinvandring.

Efter att ha tillbringat tid i fyra världsdelar och 50-talet länder så vill nog ävenledes jag påstå att det finns fascistliknande partier i länder som Italien, Grekland och Ungern. Sedan borde även de kommunistiska Nord-Korea, Kuba, Vit-Ryssland och kanske Kina medtagas i detta fack.

Det är bra med en debatt om främlingsfientlighet och olika former av fascism. Men att ge svenska politiker av alla schatteringar epitetet fascist är att skjuta över målet och grovt tillintetgöra den verkliga fascismens, nazismens och kommunismens offer. D v s i huvudsak judar och romer men även medborgare med fel politisk uppfattning i 30-talets Spanien och 30-50 talets Sovjet och numera Kina, Nord-Korea och Kuba.

Vad har dagens svenska politik med Auschwitz eller Gulag att göra? Läs gärna "Jag överlevde Auschwitz" av Ferenc Göndör, "Atemschaukel" av Herta Müller eller "Архипелаг ГУЛАГ" av Aleksandr Solzjenitsyn. Dessa skribenter - fascismens verkliga offer - kommer att berika!

Ulf-Göran Widqvists trovärdighet blir likaledes en aning skakig, då han tillhör ett parti som synes få allt fler medlemmar med antisemitiska värderingar!

Romer och judar har alltid förföljts och behandlats illa i historien tillika med samer i Sverige. Jag vill nog påstå att dessa etniciteter fortfarande är främsta målet för den svenska rasismen. Den svenska antisemitismen svarar huvudsakligen vänsterextrema journalister för tillika med luttrade invandrare från Mellan-Östern! Bra beskrivet av t ex Dagens Nyheter!

Jag tror inte för en minut att fascism, nazism eller kommunism kommer att dominera 2000-talet. Dessa ismer hör till ett mörkt förflutet. Däremot kommer säkert fortsättningsvis både judar, romer och samer, att vara hatobjekt. De som står för dessa värderingar väljer SN delvis bort att redogöra för! Att man dessutom redaktionellt väljer att citera den ökände journalisten Henrik Arnstad känns omdömeslöst. Denne Arnstad har i alla sammanhang sökt förringa kommunismens belackare i synnerhet liberala dito!

När det kommer till fråga om eventuell främlingsfientlighet så kan nog Ulf-Göran Widqvist(S) ta Thom Zetterström(SD) i hand! Det är inte bara Zetterström som borde känna till sin hemvist. Det borde av samma skäl Ulf-Göran Widqvist göra även om Stefan Löfdén(S) lyckligtvis synes ha nolltolerans mot alla former av rasism!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar