tisdag, april 30, 2013

Håller vi på att allmänt förgifta oss?

Medelåldern påstås öka i landet trots allt fler larm om att vi långsamt håller på och förgifta oss av för det mesta olika importerade medel. Hur kan man ge kor ris som kommer från Asien och uppenbarligen inte har kontrollerats för sitt innehåll av allvarliga cancerframkallande gifter. Ett gift som dyker upp i näringskedjan och så småningom når frukostbordet via mjölk.

Nyss var det larm om förgiftade frysta bär som kan allvarliga infektioner till personer som förmodligen antagit att man ätit något särdeles nyttigt.

Under hela vintern har debatten om det allmänt till Europa spridda hästköttet från Polen rasat. Hästkött är en delikatess i matväg men det man blir orolig över är om dessa hästar är medicinerade. Det torde inte vara särskilt nyttigt att få i sig mediciner avsedda för våra fyrbenta vänner.

Galna kosjukan har vi levt med under flera år och det finns tyvärr än fler allvarliga hot mot hälsan. I tysk TV har vi sett flera exempel på foder, som innehåller gifter och så småningom dyker upp i våra kök.

Det som känns extra allvarligt är den handfallenhet som t ex Livsmedelsverket uppvisar i Sverige liksom importerande företag. Missbruk, falskt ursprung och felaktigt innehåll synes vara mer legio än undantag. De som fuskar blir knappast heller aldrig lagförda trots att det handlar om människors väl och ve.

Birgitta Ohlsson(FP) m fl får nog fundera över hur svenska konsumenter skall kunna skyddas bättre framgent! Nuvarande sakers tillstånd är oacceptabla! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar