tisdag, april 02, 2013

"Gnestas agerande är ovanligt!"

Skriver Sörmlands Nyheter idag och ifrågasätter varför facket (läs kommunal) inte får göra spontanbesök på kommunens arbetsplatser. Enligt tidningen skulle detta bero på att besöken skapar oro på arbetsplatsen.

Detta torde vara en möjlighet men den reella orsaken är ju säkerhet och omsorg för de yngre och äldre. Med den ganska hårda lagstiftning, som finns idag för kommunens personal och för övrigt på alla andra arbetsplatser i landet,  finns det inga utrymmen för att fack eller andra personer klampar in på arbetsplatserna. Denna restriktion gäller ju även t ex politiker. Så den i artikeln förekommande Jane är ju både ordförande i Kommunal samt socialdemokratisk politiker i kommunen. Det finns således "dubbla skäl" mot hennes eventuella spontanentréer!

Maj Karlsson, ordförande för Kommunal öst säger, att Gnesta kommuns agerande är ovanligt.
– De flesta arbetsgivare har inga synpunkter på när de fackliga företrädarna dyker upp på arbetsplatsen, även om det sker spontant!

Vilket således är komplett felaktigt, då det m h t lagstiftning blir allt svårare att tillåta. Många arbetsplatser är ju dessutom av säkerhetsskäl stängda och låsta. Det är således inte särskilt synd om Kommunal i Gnesta, vilket man skulle kunna tro av denna något tendensiösa artikel!