torsdag, maj 03, 2012

Hejda de extrema!

Är rubriken på gårdagens ledare i Dagens Nyheter. Man menar att det drar en otäck vind av höger eller vänsterextremism genom Europa. I Franrike röstade var tredje väljare på ett extremt parti.

Gemensamt för denna kraftiga polarisering är att man skyller saker och tings tillstånd på andra. Det kan vara invandrare, kapitalismen, EU eller globaliseringens fel. Så är det i Frankrike, Grekland, Nederländerna.

I Sverige demonstrerar Svenskarnas Parti i Eskilstuna och får genast "motdemonstranter", som Ekuriren vänligen kallar dem. Men det är givetvis AFA-kommunister. Det värsta vi har på vänsterkanten. AFA-kommunisterna har inte förstått att vi har yttrandefrihet i Sverige och växer sig starkare år från år med sina mer fredliga stödtrupper i form av Expo.

Polariseringen ökar således och nazister och kommunister är samma andas barn. De är extrema och hatar varandra samt ökar spänningen bland folken i Europa. Detta har jag tidigare skrivit om på denna blogg och det gläder mig att DN:s ledarsida har exakt samma uppfattning.

Man kan ju inte hejda de extrema fysiskt men fler tidningar och politiker borde ta upp detta polariseringsproblem i samhället till diskussion!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar