tisdag, maj 22, 2012

Klarspråk om männens våld!

Professor emerita i straffrätt MADELEINE LEIJONHUFVUD skriver ett synnerligen intressant inlägg i svenskan om mäns våld mot kvinnor, barn och djur.
.
Hon menar att de flesta inläggen och åtgärderna kring detta stora samhällsproblem förskönas och kallas för kvinnovåld eller hedersbrott, vilket är som att gå som katten kring het gröt! Hon menar att dessa vidrigheter skall kallas för sitt rätta namn - mansvåld!
Den kommission, som hon själv deltog i som skulle utreda mansvåldet fick namnet "Kvinnovåldskommisionen. Ytterligare försköningar av våldet är ”det utbredda våldet i hemmet”, ”partnervåld”. 
På vägarna ibland ser man skylten "Poliskontrollplats" medan andra länsstyrelser syftar rätt med "Trafikkontrollplats" för samma betydelse.   I den genuina betydelsen är det stor skillnad mellan dessa former för samma sak.
Leijonhuvud ställer den ultimata frågan: Varför skall kvinnor och barn tvingas uppsöka kvinnojourer och särskilda boenden för att få skydd mot mäns våld? Varför får en man bo kvar i bostaden där han fört ett skräckregemente? Varför är det inte han som ska bort, utan istället kvinnan och barnen? 
En högst relevant fråga, som jag ofta frågat mig. Hur kan dessa gärningsmän få gå lösa? Se min tidigare artikel om "framtidens" tingsrätt i Malmö, som släppte ut en våldsman, som sedan direkt tog livet av en kvinna. Ett svenskt rättssamhålle - ja uppenbarligen för män och gärningsmän men knappast för kvinnor och offer!
Fundera på varför det tas större hänsyn till skolmobbare än till offren? Varför utses skolan till gärningsmannasubstitut! Något fel är det sannolikt på svensk lagstiftning!
Vi rekommenderar Leijonhuvuds till läsning. Klicka här!

Après Vous!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar