tisdag, maj 08, 2012

Svart för Sveriges Television

Enligt tidningsuppgifter kan det bli svart i rutan för SVT:s tittare. För egen del gör det inte så mycket. V i tittar sällan på SVT utom de som sänds av UR om vetenskap. När det gäller nyheter så är det TV4, SKY, BBC, ARD,  ZDF och AlJazeera, som gäller. Vi lyssnar ogärna på radio numera även om Dagens Eko något förbättrat sin objektivitet!
.
När det gäller tidningar så är DN:s ledarspalt helt suverrän. Wolodarskistår i en hel särklass för sig liksom Hans Bergström. Den senares vidräkning av SVT med Bollibompas Makt är helt enastående! Bergström drar verkligen ner brallorna på SVT jäms med fotknölarna.
.
I redaktionell trovärdighet torde dock SvD ligga något före DN, som ju begåvats med ett antal trädkramare. Gamla fina GP håller tyvärr inte samma redaktionella klass man gjorde en gång men å andra sidan har ju många mindre dagstidningar mer fokuserat på att sälja än att bibringa oss korrekta uppgifter. I sammanhanget kan man undra över varför inte SVT kan anställa bättre politiska kommentator. De nuvarande är gräsliga överlag och stimulerar inte till något särskilt intresse.

Engelska The Guardian är även ett  mästerstycke. Här har vi en tidning som man kan kommentera allt på medan amerikanska media befinner sig lång från Europeiska värden och inte är så särskilt intressanta!
.
Det kanske kan bli nyttigtt för en del att se sig om i nyhetsutbudet. Det skiljer rejält mellan SVT:s uppfattningar och de som föredras i andra TV-kanaler. SVT domineras ju som bekant helt av den rödgröna rörelsen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar