torsdag, maj 24, 2012

Läst i dagens Eskilstuna-kurir

I Laxne är det ganska blandat med lokaltidningar. En del läser SN och andra granntidningen Eskilstuna-kuriren. Båda tidningarna ägs av en liberal stiftelse i Eskilstuna.Den senare är ju känd, som en mönstertidning och ett journalistiskt föredöme jämte DN och GP av svenska  publicister. Hans Schöier var ju en legendarisk chefredaktör på denna tidning!

I dagens Kurir tar man upp och förklarar problemet med de nya tågsignalsystemet, som vi i Sverige blivit pådyvlade av EU.

Man skriver oxo om problem med kriminella invandrargäng i Eskilstuna från Mellan-Östern. Igår sköts en person i Strängnäs med 5 skott i benen, i en förmodad gangsteruppgörelse mellan rivaliserande kriminella.

En intressant upptäckt var att journalisten John Henzlert städslats av tidningen, som reporter. Han var ju ledande man för Sörmlands Nyheter i Gnesta för ett antal år sedan och har under mellantid varit skribent i både Skånska Dagbladet, som Svenska Dagbladet. Vi finner ett visst nöje av att följa en del  journalisters karriärer. Dock inte allas!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar