onsdag, maj 30, 2012

Eufori något att värna om!

"Eufori är en stark känsla av lycka som kan förekomma vid samlag eller stark förälskelse och bland annat kan framkallas som en berusningseffekt av vissa droger, till exempel amfetamin eller ecstasy. Eufori förekommer vidare vid delirium, psykoser och manier".

Men i vardagligt tal utgör denna eufori känslan av att t ex ha vunnit Eurovision Song Context. Sångerskan Loreen måste ha fått dubbel dos av denna medicin efter framträdandet i Baku och inte minst på Hötorget i Stockholm. Ett fullt torg, som hyllade mästarinnan från Västerås! Ibland såg det lite farligt ut balanserande på taket till Hötorgshallen m fl institutioner.

Varför man valt just detta ställe kan man kanske förundra sig över något. Men närheten till Konserthuset förpliktigar säkert! Bland publiken fanns det oxo eufori som i låten Euphoria, som betyder exakt samma sak.

Vad skulle inte denna sköna dam med sitt långa svarta och burriga hår kunna prestera med några riktigt bra låtar i ABBA-klass? Hon ger dessutom en exotisk spänning med sin läppmålning påminnande om hennes familjs härkomst!

I vår ungdom blev man lätt euforisk t ex när Sverige gick till final i fotbolls-VM 1958. Men även senare när Sverige 1994 kom hem från fotbolls-VM, då var vi på plats i Rålandshovsparken, som 10.000 andra euforier.

Den första gång jagbefann mig i ett större sällskap var för övrigt vid fem års ålder då jag stående på Tegelbacken åsåg Gustav V:s begravningsfärd. Jag kommer mycket väl ihåg det hela dock utan starkare känslor. Senare vid tretton var det fotbolls-VM, som väckte starka känslor. Då fanns plötsligt Sverige på världskartan. En ny tideräkning hade börjat. Brighton 1974 väckte givetvis känslor om en ny tid i Sverige!

I denna euforiska stund efter Baku är givetvis Loreens seger en stor PR för Sverige precis, som ABBA och andra vinnare varit. Helt i klass med fotbollens och framför allt hockeyns stora framgångar!

Just nu gläds vi euforiskt av Loreens framgång i Baku och ser fram mot ännu fler euforiska succéer!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar