lördag, maj 05, 2012

Miljöpartister vilseleder systematiskt om kärnkraften!

Miljöpartiet sprider fakta som inte stämmer när det gäller kärnkraften och kostnader. Framför allt gäller det kravet på en ”helförsäkring” vid olyckor. Samtidigt bortser Miljöpartiet från de skador som utsläpp från andra energikällor orsakar. Det skriver företrädare för det oberoende nätverket Nuclear Power Yes Please.
 .
Det är Miljöpartiets energipolitiska talesperson Lise Nordin, som har svårt att hålla sig till sanningen. Hon har snart i två dussin intervjuer och identiska debattartiklar påstått att den svenska kärnkraften är ”subventionerad” på grund av att den ”inte är helförsäkrad”. I dessa artiklar förekommer grova faktafel och argument som kan betraktas som irrelevanta för kärnkraftsfrågan i stort. Att den person som skall anses vara ansvarig för energipolitiska frågor inom Miljöpartiet så grovt missar målet anser vi är ytterligare ett tecken på de gamla motståndarnas ökande desperation när kärnkraftsbyggandet i världen nu tar ny fart efter tre årtiondens slummer.
.
Ja ni läste rätt antalet stora och nya reaktorer som planeras eller byggs i världen är stort. I världen finns ungefär 430 reaktorer i drift, 53 st är under uppförande, 142 är under planering och det har föreslagits ytterligare 327 st.
.
Tyskland har ju aviserat nedläggning av sina reaktorer. Hur landet skall klara EU:s framtida miljökrav är fullständigt oklart. Den tyska industrin protesterar etc.
.
Här kan man läsa mer om artikeln som är skriven av proffs i ämnet till skillnad mot Lise Nordin: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/miljopartiet-vilseleder-om-karnkraften_7172821.svd
.
Vi har ju fått veta att journalisterna vid Sveriges Television till 70% är rödgröna och mest det senare. Tittar man på text-TV, som helt behärskas av socialister och miljöpartister har man nu i två dagar skrivit på första sidan att "Japan stänger sin sista reaktor". Man glömmer att tala om att den skall stängas för översynskrav, som har blivit mycket strängare än tidigare.
.
Man glömmer även att nämna att de 33%, som kärnkraften stod för i Japans energiförsörjning har genom ökad användning och en omfattande import av olja och kol kunnat reduceras med endast 10 %. Således saknar Japan 20%, vilket slår hårt mot befolkningen, undernäring, frysskador och kanske det värsta många fabriker körs på nätterna. Dvs folk får sova på dagarna och arbeta på nätterna.
.
Även i Japan skriker industrin efter mer energi för att kunna exportera - Japans livsnerv! Industrin kräver således att de reaktorer som nu är avstängda för översyn startas igen för att produktionen och samhället skall kunna hållas igång.
.
Sanningar är en viktig vara, som många uppenbarligen kan handla med hur som helst bara det satisfierar ändamålet. Det torde vara mer trovärdigt att man, som de flesta miljöpartister vill lägga ner kärnkraften för att man känner rädsla inför framtiden. Det är ett ärligt motiv. Men att försöka leda i bevis, att man kan vara utan denna källa särskilt som fossil eldning spär på jordens uppvärmning och oljan håller på att ta slut samt att det inte finns något annat energialternativ de närmaste 25 åren. känns inte särskilt bra.

Vad som i framtiden skulle kunna vara alternativ är att utnyttja de solbelysta öknarna i norra Afrika eller i Asien, termisk energi från underjorden, tidvatten, vågkraft och bygga ut befintliga älvar. Vindkraften med sin ojämnhet skulle dock kunna användas för att framställa bilbränslet metanol (från luftens koldioxid och el), som då blir ett helt neutralt drivmedel samt möjligen vätgas till bränslecellmotorer.
.
Många hänvisar till att Danmark minsann klarar sig utan kärnkraftverk med vindkraft. Sanningen är ju att Danmark inte lagt ned ett enda kol/oljekraftverk och är beroende av import av el från Sverige, Norge och Tyskland.
.
Det er ett yndig land, som står med brede bøge så länge elkraftledningarna till Sverige och Tyskland är intakta.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar