lördag, februari 18, 2012

"Magret Thatcher en otrolig förebild"

Tycker moderaten Dennis Wedin i Stockholm. Något som han säkert är ganska ensam om både i England och i Sverige. Wedin är ju bara 23 år och var således född långt efter Thatscher slutade med sin nedmontering av det sociala skyddsnätet i Storbrittanien. Margret Thatcher var ju även ansvarig för Falklandskriget 1982.

Bland min engelska vänner är hon inte särskilt populär. Före henne fanns ingen utbredd fattigdom och soppköer i England. Men efter henne så blev det vardagsmat ungefär på samma vis som med Ronald Reagan i USA.

Mina engelska vänner har de flesta lyckats bra i livet och röstar i och för sig inte på Labor ej heller på de konservativa utan på Liberaldemokraterna - den tredje vägen i Storbrittaninen med tidigare Paddy Ashdown och numera vice premiärministern Nick Clegg.

Filmen med Merryl Streep skulle kunnat ha gjorts mer verklighetsnära men det klarar väl inte demonregissörerna i Hollywood av. Thatchers epitet kommer för alltid vara järnladyns och inget annat. En parentes i en betydligt bättre och mer liberal värld än vad hon och hennes parti stod för.

Vi får verkligen hoppas att Dennis Wedins omprövar en förmodligen illa underbyggd syntes!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar