söndag, februari 12, 2012

Nu drar politiken igång igen i Gnesta

Efter närmare två månaders uppehåll drar nu politiken igång igen i Gnesta kommun med kommunfullmäktige sammanträde på måndagen den 13/2. Dagordningen innehåller väl ingen storpolitik men kanske någon intressant punkt.

Det som jag personligen beklagar är att MP:s Mikael Clemens kastar in handduken efter många år i Gnesta fullmäktige. Han har ju med sin sublima retorik, juridiska kunskaper och erfarenhet varit en stor tillgång för kommunen. Framför allt märktes detta i kommunstyrelsens från förra valperioden. Numera tar allt längre tid och det saknas ofta kvalificerat underlag för besluten. Men det kan ju förändras!

I många kommunala sakfrågor har vi haft lika uppfattningar. Däremot när det kommer till mer rikspolitik så  är våra angreppssätt olika, där Mikael har en klar vänster-design i miljö- och energifrågan. Mikael är ju dessutom "trädkramare" medan jag själv vill ha lite mer utveckling att se fram mot. Men som sagt en stor förlust för kommunen. Mikael har förresten en motion om vindkraft, som skall behandlas på mötet. Man kan ju alltid hoppas att han har möjlighet att försvara densamma i fullmäktige.

Liberaldemokraten, (L) och Björnlunda-bon Torbjörn Jerlerup har lagt in ett medborgarförslag kring kommunala strategier. Ja jag vet inte om Torbjörn fortfarande är kvar i (L) ibland hoppar han ju av när Bard har varit för tätig. Men som sagt han får svar på tal. Det finns en strategi, som iof kanske behöver rättas upp.

I Björnlunda vill oxo föräldragruppen ha tillbaka även klass 6 till Velandersborgsskolan. Något som den styrande majoriteten verkar kallsinniga till. Det är ju inte helt gratis och det finns krav på undervisningskvalitet. Vi får se vad som händer.

Om kommunens äldreboende Liljedalshemmet intet nytt! (För att travestera en känd Remarque). Däremot har Alliansen i Gnesta en ny spännande motion om ny simhall. Om denna går att läsa om på denna länk.

En förnyad översiktsplan är även nu av nöden. Den gamla emanerar från 2003-2006 och behöver säkert uppdateras. Själv kommer jag inte att ha möjlighet att deltaga pga ett eländigt diskbråck i nacken, som förpestar tillvaron. Men vi hoppas på sol och vår som brukar hjälpa till att lösa eländet. Då kanske man oxo blir lite snällare till humöret inte minst på denna blogg!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar