måndag, februari 13, 2012

En av vänstern sponsrad Agenda

SVT Agenda liksom ett antal vänsterextrema bloggar gör stort nummer av att arbetsmarknadsministern Hillevi Engström skulle fara med osanning när hon säger att alliansen har ökat antal jobb med över 200.000 sedan man tillträdde.

Enligt sagda vänsterinstitut har det istället varit en fruktansvärd minskning från 66,1% till 65,% dvs 0,3%. Man kan verkligen undra om inte dessa institut är ett direkt resultat av flumskolan.

Siffran 200.000 nya jobb är ju fantastisk i ett läge där allmän recession har rått under lång tid samtidigt som invandringen till Sverige uppgår till närmare 70.000 personer per år varav hälften avser flyktingmottagning och resten arbetskraftsinvandring. Eftersom flyktingar i allt väsentligt saknar språk och utbildning liksom många arbetskraftinvandrare för det svenska samhället torde det snarast vara en bedrift av regeringen med detta stora arbetstillskott.

Under den diskuterade perioden har personer med uppehållstillstånd i Sverige ökat med 400.000 personer. Man skulle alltså kunna säga att regeringen lyckats ordna jobb åt hälften alla dessa nya svenskar. En fantastisk bedrift!

Att den svenska skolan skulle ha blivit sämre kan man inte enbart skylla på Göran Perssons kommunalisering av skolan. Antalet personer som plötsligt skall kunna behärska svenska för att klara skolan har ju som sagt enligt ovan ökat dramatiskt, vilket inte minst visar sig demografiskt i landet. Något som knappast kan vara särskilt förvånande!

Regeringen gör under dessa omständigheter ett bra jobb och Hillevi Engström skall ha all heder av sin och regeringens insatser. När klarade vänstern att öka antalet jobb med 200.000 på så kort tid i en lågkonjunktur?

Jonas Sjöstedt(V) kritiserar regeringen för avsaknad av idéer och handlingskraft. Men själv har han inga egna idéer om hur detta skall lösas på ett rimligt ekonomiskt vis. Han försöker visserligen med en halvkorkad variant att öka de öka de offentliga utgifterna genom fler jobb i den offentliga sektorn. Något som dock endast kommer att leda till att Sverige måste låna än mer pengar. Med i slutänden samma elände som  Grekland m fl länder nu befinner sig i.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar