onsdag, februari 29, 2012

Engelsmän har svårt att räkna!

I november 2010 utfärdades en europeisk arresteringsorder för den australiske medborgaren Julian Assange. Londonpolisen grep honom den 7:e december och en domstol förklarade den 24 februari att Assange skulle överlämnas till Sverige i enlighet med den europeiska arresteringsordern. Så långt allt väl.

Det har nu gått 485 dagar sedan arresteringsordern utfärdades. Enligt det avtal som finns och gällande alla EU-länder skall överlämnande ske inom 90 dagar. Storbrittanien följer sålunda inte EU:s lagar.

Således en ganska märklig och uppenbarligen medvetet fördröjande av brittiska myndigheter. Att eventuell lagföring kan försvåras genom en sådan fördröjning står utom all tvivel. Därför borde ärendet tas upp i EU-kommissionen. Det kanske t o m är Cecilia Malmström, som hanterar detta?

Assange har ju under resans gång anklagat Sverige för att vara lakej åt USA eller vara feminismens Saud-Arabien. Nu senast har hans organisation Wikileaks anklagats för att kartlägga svenska journalisters arbete, då de misstänker en superkomplott mot honom av media, regering, åklagare och domstolsväsen.

Julian Assanges dagar som ledare för en organisation som har till syfte att avslöja mygel och hemliga agendor är nog snart över med dessa framförda myter och synpunkter på en den "svenska rättsstaten".

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar