onsdag, februari 01, 2012

BRÅ måste förändras!

Brottsförebyggande råde, BRÅ är en svensk förvaltningsmyndighet, som sorterar under Justitiedepartementet och har till huvuduppgift att förebygga brott.

Sedan myndigheten startade 1974 har brottsutvecklingen dock stigit markant i landet. Man kan säga att BRÅ:s verksamhet knappast varit brottsförebyggande utan under många år medverkat till den trista utvecklingen i landet. Dess nuvarande chef heter Cecilia Bergman. En person som sällan uttalar sig. Istället brukar det vara forskaren Jerzy Sarnecki, som uttalar sig obegripligt i parti och minut.

Efter SVT:s brottspejl och Dagens Nyheters omfattande artiklar om brottsutvecklingen i landet, står det givetvis klart för var och en att de rättsvårdande myndigheterna inkl BRÅ har har misslyckats med sitt viktiga uppdrag. Man har således inte tillfört någonting väsentligt för att minska den grova brottsligheten. 

En myndighet som inte klaras sin uppgift skall läggas ned alternativt genomgå ett omfattande personalförändring! Justitiedepartementet måste börja ställa tydliga krav på att de rättsvårdande myndigheterna följer anvisningar och svensk lagstiftning om allmänheten inte helt skall förlora förtroendet för rättsapparaten.
.
Vi vill se en myndighet, som startar en kraftig offensiv mot buset. Vi vill se en justitieminister. som tar sitt ansvar och inte försöker övervältra detta på kommunstyrelsens ordförande i Malmö Ilmar Reepalu. Vi vill se handlingskraftiga riksdagsmän, som gör än större nytta för sina arvoden!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar