onsdag, januari 20, 2016

Brottskod 291 - Polisen en stat i staten!

En ifrågasatt rikspolischef

Efter att den före chefen för Migrationsverket blivit rikspolischef har det börjat hända märkliga saker inom polismyndigheterna. Dagens Nyheter kan idag avslöja att han infört en ny brottskod 291 (till förväxling lika med Mosebokens 490/491), som skall mörka alla brott och insatser som sker av invandrare eller flyktingar.

 

DN skriver: Höstens och vinterns kraftigt ökade asylmottagande innebär stora påfrestningar för svensk polis. Sedan fyra månader avsätter alla regioner personal till Alma, den jättelika insats som leds av Nationella operativa avdelningen, Noa, och rör allt från gräns- och utlänningskontroll till ordning, säkerhet och brottsbekämpning.


En tidskrävande uppgift är att rycka ut på larm om våld, hot, mordbränder och andra brott på Migrationsverkets boenden. Redan den 26 oktober 2015 hade dessa problem blivit så omfattande att Noa införde en särskild så kallad relationskod för alla ärenden ”som berör migrantsituationen”.


Den naturliga frågan när polisen döljer brott, är om de som nu begår brott inte lagförs? Dvs kan de begå mord, misshandel, utpressning och andra brott utan att lagföras? Man kan ju undra över vad åklagarmyndigheterna anser om detta. Och vad anser den högste ansvarige Anders Ygeman(S)? Är det ok att polisen har blivit politiskt kriminella? Ja för åtgärden är ett klart brott mot svensk lagstiftning liksom det sk rom-registret var!


Förtroendet för det svenska rättssystemet och polisen i synnerhet är ju fullständigt i botten. Polisen har uppenbarligen blivit en stat i staten och gör precis, som den vill oavsett vilka lagregler som gäller! Finns det inga politiker längre i detta land som är intresserade av att upprätthålla den svenska rättssäkerheten? Måste vi som är intresserade av en god rättssäkerhet rösta på Sverigedemokraterna i nästa val?


Drevet går idag mot utrikesminister Margot Wallström! Detta torde vara fel fokus och mer politikergnäll. Det är Dan Eliasson och den svenska polisledningen som utgör samhällets stora problem idag jämte vissa rikspolitiker! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar