onsdag, januari 27, 2016

Beklämmande uppvisning av sörmlandspolisen i helgen!

Ett beväpnat busgäng från Södertälje härjar i Gnesta, polisen larmas men ingen kommer. Så kan man nog i korthet beskriva det aktuella rättsläget i Gnesta kommun idag!


Enligt den vanligtvis välunderrättade lokaltidningen SN ansåg polisen det inte vara värt av avväpna gänget, som dessutom stulit musikutrustning från fritidsgården Chill! 


http://www.sn.se/nyheter/gnesta/1.3770897

http://www.sn.se/nyheter/gnesta/1.3773032


Avsaknad av polisen eller dess insatstider är problematisk för invånarna i Gnesta kommun. Ser man till antalet anställda i polisorganisationen i Sverige borde det finnas 25 poliser i Gnesta. Nu finns det vissa dagar i veckan en person på plats på poliskontoret! Även den kände kriminologen Leif GW Persson har ju påpekat detta förhållande offentligt!

Den sörmländska polisen placerar sig i mitten av den svenska Gärdsgårdsserien om man ser till lösta brott! Men våldsbrotten tillhör de högsta i landet. Vi har ju tidigare bloggat om den sörmländska polisens mediokra insatser bl a i Polisens insatstider i Gnesta förskräcker.


I dagarna har Rikspolischefen Danielsson krävt 2.500 nya poliser för att kunna hantera invånarnas säkerhet och upprätthålla en rättsstat värd namnet! Något som man förmodligen behövt för länge sedan mht den för europeiska förhållanden mycket låga uppklarningsprocenten, som vi beskrivit i bloggen Färre brott klaras upp, statistiken förskräcker!


Utöver detta kan man tillägga de polisanställdas egna synpunkter: Den svenska polisen är inte sämst - det är dess ledare som är problemet!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar