fredag, augusti 06, 2010

Vad vill Kukkamariia med Laxne?

I Sörmlands Nyheters blogg är Kukkamariia Valtola Sjöberg (MP) en flitig gäst och uttalar sig vitt och brett om Laxnes framtid, väl och ve! Hon citeras dagligen av det miljöpartivänliga Sörmlands Nyheter. Men tål miljöpartiets agerande i Gåsinge-Dillnäs (Laxne) någon närmare granskning?

Om Kukkamariia vore intresserad av Laxnes framtid så borde hon väl rimligtvis varit med på framtidsmötet i Laxnegården. (Föreningen Laxnegården är för övrigt idag den enda drivande kraften i samhället)! Då hade hon fått höra att t ex de usla kommunikationerna är den främsta orsaken till att det inte går att utveckla samhället. För en nyinflyttad som Kukkamariia har ju givetvis ingen historia! Hon vet inte att det för tjugo år sedan fanns en väl utvecklad trafik mellan Gnesta och Mariefred med över 10 turer. Medan det idag finns 2 fasta.

Folkpartiet har med i sitt program ett återställande av tidigare trafik. Jag har konstant uppvaktat Henric Sörblad (M) numera Fredrik Norberg, Klövet (M) om denna idiotiska vattendelare mellan norra Laxne och Fredriksberg, platser där Gnestabussarna resp Strängnäsbussarna vänder och skapar ett vakuum på 1,5 km.

Om Kukkamariia verkligen vill göra en insats för Laxne tycker jag att hon skall tala med sin partibroder Magnus Josefsson (MP), som är ordförande i Länstrafiken Sörmland och fråga varför Länstrafiken inte vill bekosta trafiken mellan Strängnäs-Gnesta-Trosa. De mest expansiva orterna i Sörmland. Med detta förhållande kommer vi fortsatt att ha en vattendelare norr om Laxne! Till stort förfång för utvecklingen av orten!


Det kanske behövs fler personer, som värnar om Gåsinge-bygden! Om det nu är så att MP värnar om en utbygd kollektivtrafik, så borde man kanske visa det i handling inte bara i ord på en blogg! När skrev Miljöpartiet i Gnesta en motion om trafiken? Ja det var nog minst 10 år sedan! Men trafiken mellan Mariefred och Gnesta har man ej ens kommenterat sedan kommunen bildades 1992!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar