fredag, augusti 27, 2010

Alliansens miljöpolitik


Maria Wetterstrand, (MP) är bekymrad över att alliansen "Inte har någon miljöpolitik" i dess valmanifest. Till Maria kan vi säga att Folkpartiets miljöarbete började redan då den liberale Karl Staff bland andra var med och såg till att Svenska Naturskydds-föreningen kunde bildas 1909.

1959 kom den första riktiga miljömotionen i riksdagen signerad av de tre folkpartisterna David Ollén, Martin Söderquist och Martin Larsson om att inrätta en statlig myndighet till skydd för naturvården.

Naturvårdsverket inrättades så småningom 1967 med den dynamiske Valfrid Paulsson, som dess förste chef. Naturvård är viktig inte minst för en liberal politiker.

I Sverige har såväl socialdemokratiskt styre, som borgerligt sett till att Sverige är ett av de renaste länderna i världen och i princip har lägst utsläpp av koldioxid både i förhållande till yta och invånare inom EU.

Det bedrivs och har bedrivits miljöverksamhet på högsta nivå i Sverige under många år. Detta kan fru Wetterstrand ha missat! Det är ju mänskligt.
.
För Folkpartiets del handlar det om långsiktighet, utveckling och åtgärder för fortlevnad och välstånd när oljan tar slut runt 2030 såväl som rimliga elpriser nu med alltmer snöiga och iskalla vintrar i Sverige.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar