söndag, augusti 29, 2010

Nu åkte oppositionen på en blåsning!

Fr vänster: Mats Klasson(C), Lena Lindberg(C), Anne Benedicks(FP), Henric Sörblad(M), Bo Wingård(KD), Ingrid Jerneborg(M) och Sarah Kinberg(FP).

I lördags blåste plötsligt fräscha politiska vindar ut över Gnesta centrum i form av en trumpetfanfar. Borta vid Strömmentorget var vänsterblocket samlat under röda fanor. Förutom (S) satt där, lite för sig själva, två lokala (V)-partister vid ett bord med röd duk. (MP) syntes däremot inte till.

Vid bokhandeln förvandlades samtidigt ett litet rött hus till en betydligt mer färggrann orange kulör, när Alliansens valstuga tonade fram som ett positivt alternativ.

Klockan ett uppfattade möjligen inte vänstergänget att valstriden nu på allvar inletts. Dragspels-musiken och enmansdansbandet på Strömmen-scenen kan ha överröstat tonerna från det andra torget, så de inte märkte vad som hotade.

Men till resten av samhället signalerades hopp via en blåsarfanfar framförd i duett av kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges ordförande i skön harmoni. Alliansens valstuga var nu invigd, en bas för saklig information till både väljare och skolungdom.

Allt detta knyckt här!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar