lördag, augusti 14, 2010

Man upphör aldrig att förvånas

Lördagen den 14/8 publicerar man en politisk pamflett förklädd, som Sommarkrönika! Krönikan är dessutom skriven av en företagare Niclas Zander i Gnesta, som helst vill att kommunen skall stödja hans egen verksamhet ekonomiskt!

En dylik åtgärd är helt uteslutet. Både av politiska skäl, som lagtexten dito. Det råder dessutom stor enighet bland partierna i Gnesta kring principerna för fördelning av kulturmedel. Denne Zander påstår ogenerat att Gnesta kommun inte satsar någonting på kultur, när sanningen är att vi lägger ner ca 12 miljoner kr på denna sektor. Det skulle i Stockholms kommun motsvara 1,2 miljarder kronor.

Zander kan dessutom, som de flesta på vänsterkanten inte förstå skillnaden mellan driftmedel och investeringar. Beträffande centrumhusen så är det Gnesta Hem AB, som investerar. Det är inte den kommunala budgeten.

Det finns ett tillfälle när målarkonstnärer, som Zander kan få stöd. Det är i samband med nybyggnation och utsmyckning av lokaler. Detta sköter Gnesta Förvaltnings AB och är således ingen primär fråga för kommunal budget.

Zanders påstående att kulturen inte får ett enda bidrag är ett så stort ljug, att SN borde refuserat hans "krönika".

Själv är jag intresserad av ett ökat stöd till kultur. Men det handlar då främst om teater- och musik-versamhet och inte stöd till enskilda företagares målningskonst!


Det skall bli intressant att debattera kultur i Radio Sörmland den 2 september från Gnesta!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar