torsdag, februari 19, 2015

Sverige sjunker medan Alliansen tittar på!


Det har väl knappast undgått den mer politiskt intresserade, som ofta läser all morgontidningars ledarsidor, att svensk politik och välfärd endast handlar om hur asylmottagning, integration och terroristbekämpning skall fungera till förfång för viktiga frågor som förbättrade prestationer i skola, bostadsbristen, fler jobb, de utarmade pensionerna, en alltmer utarmad sjukvård, dåligt fungerade äldreomsorg och framför allt omsorgen om den kvarvarande svenska industrin.


Ekonomiskt går det inget bra för regeringen Löfven och nu lånar man 50 extra miljarder för att klara budget 2015. Alliansen som säkert har goda idéer om hur landet skall styras har ju lagt sig platt till marken och åser nu landets förfall ganska ansvarslöst med ett "leende" på läpparna. Decemberöverenskommelsen är ju inte särskilt populär bland svenska debattörer och ledarskribenter. Förmodligen den mest utskällda på 25 år.

 

En av de mer pregnanta debattörerna i debatten, som seglat upp och är fantastiskt populär på Twitter är PM Nilsson politisk redaktör för Dagens Industri. Han skriver ganska kritiskt i Dagens Industri om det politiska etablissemangets förfall! Vi kan bara hålla med. Ett så dåligt styre av Sverige har vi aldrig sett i modern tid; och detta omdöme gäller både regering och opposition!


"Förra helgen började budgetförhandlingarna mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Den så kallade vårbudgeten ska läggas fram den 15 april och blir därmed en slags egentlig startpunkt för den rödgrönaregeringen. Tillgängligt reformutrymme lär vara cirka 10 miljarder kronor. Regeringsarbete är aldrig lätt, men den situation som MP-S-regeringen har satt sig och landet i är svårare än vanligt."

 

"Decemberöverenskommelsen har skapat ett för Sverige unikt läge där regeringen tolereras trots att den inte backas upp av en majoritet i riksdagen. Den får igenom sin budget, men inte mer än så. Vårens propositionslista från regeringen är därför tom. Riksdagens utskottsmöten ställs in på grund av brist på arbete."

Bloggkommentar: I Sverige har riksdagsmännen ökat sina löner med över 50% på 10 år samtidigt har pensionärerna fått 1% i lönelyft!

 

"I Landskrona, Södertälje, Alvesta, Göteborg och Stockholm väntar alla på att något förlösande skall hända men ingen vet hur, vad och när. Kanske under mandatperioden, kanske efter 2018, kanske 2022. Men kan vi vänta i fyra år? Eller till och med åtta?"


"Decemberöverenskommelsen bäddar för en närmast permanent svag regeringsmakt. Den är inte bra för Sverige, den bekräftar Sverigedemokraternas självbild av att vara det enda oppositionspartiet och den flyttar politiken ut mot flankerna eftersom oppositionen måste överbevisa sitt existensberättigande då den avhänt sig möjligheterna att fälla regering och den ekonomiska politiken."


"Alliansen eller S hade också kunnat syna vad Sverigedemokraterna egentligen menade på den berömda ultimativa presskonferensen. Mattias Karlsson sa aldrig att SD ska fälla varje regering som inte följer SD:s diktat. Han sa att SD kommer att fälla varje regering som inte visar att den vill minska asylinvandringen från dagens rekordhöga nivåer. Det är en annan sak."


"Vida som är Sveriges största privatägda sågverkskoncern. Bolaget står ensamt för 10 procent av Sveriges export av trävaror, har 1.100 anställda och har just investerat 30 miljoner i en ny torkpanna. I likhet med många andra vd:ar kunde Santhe Dahl i måndags presentera ett kraftigt förbättrat resultat för 2014. Vida är slimmat, effektivt och säljer över hela världen. Framtiden ser ljus ut. Vida och många andra välskötta bolag gör att Sverige just nu tål att politiken inte fungerar. Näringslivet fungerar ändå. Men i längden måste Sverige styras."


Man kan inte regera Sverige med en låtsasmajoritet!

 

100.000 jobb står på spel i Stockholm!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar