onsdag, februari 11, 2015

Det finns knappast något Palestina att erkänna!

Sverige har ju som första land i det moderna Europa erkänt Palestina. Något som väckt stor uppmärksamhet över hela världen. Samtidigt har regeringen Löfven lyckats med att reta upp både den Israeliska staten, som svenska politiker. Regeringsbeslutet i den känsliga frågan borde ha avhandlats i riksdagen; åtminstone i dess utrikesutskott, då många beslut bör vara hållbara över tiden.

 

Men vad är det för Palestina som Stefan Löfven erkänt? Är det presidenten Mahmoud Abbas och Al Fatah på Västbanken eller är det av Muslimska Brödrasällskapet startade och av många länder terroriststämplade Hamas på Gaza-remsan? Är Palestina verkligen ett land med ett styre? Svaret är givetvis nej! 

 

Hamas anser fortfarande att Israel skall förgöras och elimineras något som knappast kan vara utgångspunkten för fortsatta fredsförhandlingar! Gaza-remsan är en diktatur eftersom Hamas vägrar att hålla allmänna val. "President" Abbas mandatperiod gick ut för sex år sedan. Han är således ingen vald president!

 

Den svenska regeringen har nog hamnat i ett minfält istället för att göra en god insats för fred och avspänning. Troligen kommer frågan även att trappas upp efter de genomförda valen i Israel. 

 

I Sverige ylar den antisemitiska vänstern inklusive SVT, som vanligt och kallar Israels ambassadör närmast en skurk. När yttrade sig den svenska vänsterpressen någonsin i samma skarpa ordalag om alla de ambassadörer som finns i Stockholm tillhörande diktaturstater? Aldrig. Men med judar går det bra. Det är gammal svensk vänstertradition att se ner och hacka på just judar, då icke att förglömma den andra flankens historia!

 

Det skulle inte förvåna om den svenska regeringen tillåter ISIS att sätta upp en ambassad i Stockholm. Med nuvarande politik har man i alla fall hamnat ganska snett att kunna medla i internationella konflikter. I det avseendet var ju Carl Bildt erkänt briljant i omvärlden. Regeringen Löfven och inte minst Margot Wallström framstår mer och mer som politiska amatörer!


Nu skall de svenska skattebetalarna skänka 1,5 miljarder till detta delade och korrupta område som benämns Palestina. Vi tror att dessa pengar skulle kunna användas betydligt bättre här hemma i Sverige. T ex att ge svenska pensionärer en bättre ålderdom i form av vård och omsorg!

 

Här kan man läsa Rebecca Weidmo Uvells betraktelse över Margot Wallström!


Och några mer viktiga inlägg av:

Sörmlands Nyheter: Artighetsvisit utan resultat

Dagens Nyheter: Vackra ord men inga besked!

Svenska Dagbladet: Abbas belönas för vanskötsel!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar