tisdag, februari 17, 2015

Det behövs ett nytt EXPO

Rasmus Fleischer lanserar idag på Expressen kultur, att det behövs ett ny organisation istället för nuvarande EXPO, som håller koll på vänsternazister, salafister och antisemiter. Dagens EXPO är ju en enögd organisation, som främst jagar finniga och skräniga ungdomar från Svenska Motståndsrörelsen och benämner dem nazister (Goebbels må skratta i sin grav) alternativt islamofober, när samhällets verkliga problem istället handlar om salafister och antisemiter!

 

På denna blogg har vi tidigare adresserat problemen med salafisterna i Tyskland, som nu tycks sprida sig i hela Europa inklusive Sverige. Svenska salafister, som hip hopparen Daniel M Monserrat är i full gång med att spy ut sin antisemitism. Han har för övrigt 4.000 vänner på Facebook, förmodligen av samma skrot och korn! 

 

Regeringsmedlemmen Mehmet Güner Kaplan har ju bjudit in nynazistiska talare till Sverige utan att skämmas. 

 

Rasmus Fleischer skriver i Expressen: På senare tid har det avslöjats hur salafistiska predikanter, kända för sitt hat mot judar och homosexuella, har bjudits in av bland andra Örebro moské och av Märsta unga muslimer. Det har framkommit enstaka uppgifter om de miljöer som värvar unga män till IS. Men det räcker inte.

 

Antinazistiska rörelser har sedan länge backats upp genom en kartläggande journalistik som bygger en allt större kunskap om hur nazisterna organiserar sig och sprider propaganda. Något liknande behövs i fråga om salafismen.

 

Jag önskar mig en motsvarighet till tidskriften Expo, fast inriktad på den salafistiska rörelsen. 

 

Salafismen är en riktning inom islam som vill gå tillbaka till religionen så som de själva uppfattar att den lärdes och praktiserades av de tre första generationerna av muslimer efter profeten Muhammed på 700-talet.

 

SKMA, Svenska kommitten mot antisemitism

SN: En gräns som måste hållas!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar