onsdag, februari 04, 2015

6 tunga folkpartister kräver förändring av asylpolitiken!

De flesta har nog insett att över 100.000 nya invånare i Sverige varje år varav 80% måste försörjas med offentliga medel ställer oerhört stora krav på samhället. 

 

Sveriges befolkning har blivit 10% större de senaste 10 åren, vilket har medfört att skolan inte fungerar på alla håll, utanförskapssamhällen har skapats i Kista, Rosengård och Bispgården m fl platser. Sjukvården är i kris eftersom staten inte skjuter till mer medel trots betydligt fler sjuka. Det saknas närmare 200.000 lägenheter och för att täcka erforderligt behov behövs gigantiska 600 miljarder kronor.

 

600.000 lågutbildade invandrare från Mellan-Östern och Öst-Afrika är arbetslösa intill en försörjningskostnad av 60 miljarder kronor per år.

 

Landets alla glesbygdshotell eller gamla militärförläggningar är nu systematiskt fyllda med asylsökande  av Migrationsverket. De flesta asylsökande hamnar således i granskogen i små kommuner medan de stora kommunerna knappast delar detta ansvar.


Riksdagspolitiker tiger still eller debatterar nålpengar runt 2-3 miljarder mer till folkpensionärer eller lika mycket för att öka den svenska försvarsbudgeten men undviker att diskutera de 100-150 miljarder per år som flyktingmottagningen kostar stat, kommun, landsting och pensionssystemet! 

 

Man behöver ju inte vara raketingenjör för att inse att denna låt-gå politik förr eller senare kommer att gå i väggen både av ekonomiska som av sociala skäl. Vi är på stark väg att bygga upp ett oerhört segregerat 2/3:e dels samhälle. Något som vi på denna blogg vänder oss starkt mot! Vi måste ha en heltäckande plan för asylmottagning inte bara kratsa i planens hörnor.

 

Samtidigt som Liberala Studentförbundet hänger sig till den publik som föredrar låt-gå politiken så opponerar sig nu allt fler inte bara folkpartister. Idag skriver 4 tunga folkpartister på DN Debatt, att

 

”Låt kommunernas förmåga sätta tak för invandringen”

Ulrika Landergren (FP), kommunalråd i Kungsbacka, partistyrelseledamot

Pierre Månsson (FP), kommunalråd i Kristianstad 

Torkild Strandberg (FP), kommunstyrelse-ordförande i Landskrona, partistyrelseledamot 

Staffan Werme (FP), partistyrelseledamot

 

medan två andra folkpartister tillika socionomer skriver idag i Svenska Dagbladet, att

 

Antalet flyktingar måste få diskuteras!

JENNY SONESSON (FP), socionom och tidigare politiskt sakkunnig i regeringskansliet
ULRICA WESTERLUND (FP), socionom och ledamot av Umeå kommunfullmäktige


Artiklarna är högst läsvärda och ger kanske en och annan - oanad person - något mer att tänka på. Jan Björklund(FP) är nog för övrigt inte så ensam som en del massmedia tycks tro!

 

Rayman i SvD raljerar lite förvisso över FP påståendet att Sverige tar emot flest flyktingar i hela Europa. Hon refererar till den svenska vänstern, som menar att det är Turkiet. Något som knappast är korrekt eftersom syriska flyktingar får permanent uppehållstillstånd i Sverige men inte i Turkiet. En väsentlig skillnad i att "ta emot"!


Någon annan klok uttrycker att detta i första hand är regeringens problem att hantera - inte lilla Folkpartiet! En uppfattning som vi kan dela!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar