torsdag, oktober 10, 2013

Vilseledande framställningar

Läste i dagens SN att kommunalrådet i Trosa Daniel Portnoff(M) skulle ha blivit bjuden på en tripp till Berlin utav "som vi förmodade något företag". Men det visade sig att det var kommunföreningen i Stockholms län som var inbjudare. Skribenten noterade ganska aningslöst att "De rest på skattebetalarnas bekostnad!" Något som torde vara högst vanligt bland statsanställda, landstingsanställda och kommunala tjänstemän liksom vissa politiker.

Vi kan för övrigt berika SN med att kommunföreningen i Sörmland brukat bjuda in gräddan av kommun politiker till intressanta resor i Europa under många år. Själv är jag nog den ende "gräddapolitker" som inte varit i Bryssel.

Bortsett från denna journalistiska infantilitet är sanning ett skört experiment. Noterade senast att det var bra mycket bättre bild på naturprogrammen från Astra-satelliten med t ex WDR, West Deutsche Rundfunk jämfört med med svenska marknätet och Boxer.

Efter diverse sökningar på nätet kan man konstatera att det svenska marknätet tillhandahåller något som kallas HD med 720 linjer jämfört med gamla tidens 625 linjer. Satellitkanalernas HD däremot kallas numera för full HD och är 1024 linjer dvs en betydligt bättre upplösning och erfarenhet.

Lika illa med sanningen var det i början på 2000-talet när Gnesta kommun som 27:e kommun i landet fick bredband till alla sina huvudorter.Sörmlands Nyheters icke initierade reporter skrev "Dåligt bredband till Gnesta". Något som är det värst mest inkompetenta jag någonsin läst i en avis. Det är fortsatt samma bredband som jag och Håkan Bratt införde som finns i kommunen idag!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar