fredag, oktober 18, 2013

En tragisk äldreomsorg!


Man blir närmast både ledsen och förtvivlad över att ta del av förra socialministern Gertrud Sigurdsens(S) vitbok i DN om livet som vårdbehövande pensionär i Stockholm. Hon är i stort behov av att komma till ett äldreboende p g a sjukdom och ålderdom men förvägras detta. Enligt henne själv tvångsvårdas hon i hemmet mot sin vilja!

I det land som enligt vissa politiker har skött sin ekonomi bäst i hela Europa är det väl närmast en skandal, att äldre som skapat landet Sverige misshandlas och missköts till den grad att de upplever ålderdomen som ett tvång från samhällets sida. I detta curlingsamhälle där minsta negativa ord i skola eller hot mot oliktänkande kan leda till polisanmälan så gäller inte denna omsorg de äldre. Är man gammal skall man tacka och vara glad för att inte stupstocken kommer till återanvändning.

Socialtjänstlagen, som bl a har sin upphovskvinna i Gertud Sigurdsen tillämpas varken av Stockholms kommun, Förvaltningsdomstolen eller Kammarrätten. En smärre juridisk skandal i Sverige! Vad säger PRO och SPF? Vad säger JK?

Gertrud är bördig från Tunaberg i Sörmland och var socialminister åren 1985-1989 i Olof Palmes och Ingvar Carlssons regeringar.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar