torsdag, oktober 17, 2013

Nej Oscar - någon samarbetstanke finns knappast i Gnesta kommuns politiska ledning!

Före detta Stockholms-politikern Oscar Fredriksson filosoferade i en stort uppslagen artikel i onsdagens Sörmlands Nyheter om kommunens stora underskott, att lägga sammanträden kvällstid för att underlätta för förvärvsarbetande samt att inleda en bättre politisk samarbetsanda.

Mycket av Oscars funderingar ligger helt rätt men när det kommer till samarbetsandan kan vi meddela att det fn är ljusår mellan en socialistisk majoritet, som hela tiden talar härskarspråk och Alliansen, som år ut och år in påpekar att lagar inte följs, kommunala beslut inte följs, stora obalanser i arvoderingssystem, att både demokrati och ekonomi är på väg åt fel håll och att vissa frågor typ Liljedalshemmet, brandstation m fl aldrig kommer till avslut. 

Beträffande maktspråk så läs gärna vad Kukkamariia Valtola Sjöberg(MP) säger i en angränsande artikel: "Vi har idag inga planer på att gå in och säga hur nämnderna ligger!" Typiskt maktspråk. Man hade ju ur ett samarbetsperspektiv kunnat säga: "Vi får ta upp detta till diskussion!" Men icke - så fungerar det inte i Gnesta kommun. 

Det första den rödgröna majoriteten gjorde vid makt-tillträdet 1 januari 2011 var att avskaffa partiernas gruppledare. Gnesta kommun torde vara den enda kommun i landet utan gruppledare. Det goda samtalet mellan opposition och majoritet fördes just i den grupp som bestod av gruppledarna tidigare. Nu finns det ingen dialog och vi har skrivit om 30 eller 500.000 silverpengar i Gnesta redan hösten 2010. Huruvida det är (S), (MP) eller LO som bromsar samarbetet torde vara diskutabelt men Kukkamariia Valtola-Sjöberg(MP) är fallen åt maktspråk och Johan Rocklind(S) hukar i bänken! 

Nej någon samarbetsmässig pragmatisk dialog lär det inte bli i första taget med de oproffsiga politiker, som nu har tillsett att försämra Gnesta kommuns demokrati, ekonomi och därtill talar maktspråk. Jag har jobbat politiskt kommunalt sedan 1973 i Huddinge och Nyköping och i 20 år i Gnesta. Under denna tid har jag nog aldrig mött en så infantil maktfullkomlighet som hos det styrande skiktet i Gnesta! Akta dig Oscar - du kan nog oxo bli ganska less på detta gäng! Fråga lär bli hur less väljarna är 2014?


Dessutom lyckas Valtola-Sjöberg(MP) lura dagens SN till en rättelse av Oscar Fredrikssons uttalanden. Den att kommunens driftunderskott 2013 bara skulle bli 4,5 miljoner istället för 20 miljoner, som du uppgav Oscar.


När fick en politiker senast införa en rättelse till ett uttalande, som gjorts av en annan person. Ånyo ett bra exempel på maktfullkomlighet!


Den politiska majoriteten har uppenbara problem med sin egen matematik. Det behövs varken maxwellska integraler eller kunskaper i statistisk analys för att inse att kommunens ekonomi är på avvägar! Och det evigt infantila tjatet om Afa-pengar, som inte har en millimeter med kommunens driftunderskott att göra, förmörkar givetvis bilden av sans och förnuft!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar