tisdag, oktober 29, 2013

Julklappshjältedåd i Gnesta?

Det är bra, att Birgitta Brus(S) socialnämndens ordförande, i år ser till att många behövande barn får 500 kr till julklappar. Förra årets spektakel med Johan Rocklind i spetsen blev ju inte särskilt bra m h t att många barn med behov inte fick något alls! 


Maria Gustafsson, skriver vidare i dagens SN, att "Men efter att SN hade rapporterat förra året om att varken Gnesta eller Trosa skulle ge något extra bidrag röt kommunalrådet i Gnesta, Johan Rocklind (S), i från i ett internt mejl. Partiet ska vara med att skapa ett rättvist och tryggt samhälle skrev han känslosamt. Rocklind menade att han skämdes över Gnesta kommuns människosyn och undrade om han var rätt person att leda partiet om han inte har stöd bland medlemmarna i dessa frågor. Beslut togs därför om att lyfta 500 kronor från budgetens överskott per familj till de omkring 90 hushåll som var berättigade julklappspengen."


Nej Maria Gustafsson, några hjältedåd av Rocklind var det knappast fråga om. Det är nog närmast en tillrättalagd skröna av en mer eller mindre tårögd journalist-kollega! Däremot möjligen av Sveriges Radios Per Thyrén vid P4 Sörmland. 


Därom kan man läsa i denna blogg från maj 2013! Man borde dessutom ha kontaktat Lions; då hade man fått tag i fler behövande barn!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar