lördag, oktober 19, 2013

Märkligt sotarbyte i Gnesta kommun

Gnesta Sotnings AB har förlorat sitt kontrakt med Gnesta kommun. I fortsättningen kommer invånarna att få kontakta Torbjörn Brandt AB i Haninge mellan Stockholm och Nynäshamn. 

Man kan ju verkligen undra över om det nya företaget äger nödig kännedom om kommunen och dess sotningspliktiga anläggningar. Knappast. Prisskillnaden var 2,5%. Dvs ca 10 kr för en sotning.

Lokalproducerat lider av samma problem som i ovanstående exempel. Läste idag i SN Annika Clemens insiktsfulla artikel om oljebehov och koldioxidutsläpp för transporter av olika varor och tjänster. Borde man inte i en kommunal upphandling kunna värdera miljöaspekten; dvs korta transporter och låg emission av växthusgaser?

Vi betvivlar starkt att detta byte kommer att leda till något bättre!



6 kommentarer :

  1. Äntligen någon som reagerar!
    Ja du Rolf-Göran nu har Christer Ande'n ställt till det riktigt ordentligt.
    Nu är det slut med närheten till vår sotare och slut med snabba goda
    Råd på telefon, nu är det sotare från Södertälje som gäller vilket inte framgått
    vare sig i nyhetssändning på radio, i tidningen eller på kommunens hemsida.
    Men sista ordet är inte sagt! Dags för kommuninnevånarna att reagera.

    SvaraRadera
  2. Äntligen...
    ...någon som reagerar på detta huvudlösa omförhandlande av sotare i Gnesta som genoförts av Förvaltningschef Christer Andén! Det som ej framkommit vare sig i Sörmlandsnytt P4, Sörmlands Nyheter eller kommunens hemsida är var Torbjörn Brandt AB befinner sig rent geografiskt med allt vad det innebär.
    Förlusten av närheten innebär med all sannolikhet en begränsning av servicen så nu blir det slut med att ringa Janne eller kontoret för goda råd - snabba akututryckningar - eller bara för att få en pratstund. Allt detta för en ynka tia per sotning! Dags för kommuninnevånarna att reagera och handla! Hade upphandlingen skjutits upp i fyra år hade det hela löst sig på ett mycket smidigare sätt och dessuto hade fyra kommuninnevånare sluppit bli arbetslösa

    SvaraRadera
  3. Äntligen någon som reagerar på detta huvudlösa handlande från kommunen.

    SvaraRadera
  4. Äntligen någon som reagerar!
    Ett vansinnigt beslut från samhällsbyggnadsdirektör Christer Ande'n som inte gagnar kommuninnevånarna förutom att tjäna en tia per sotning! Men som dessvärre ställer fyra av kommunens invånare utan jobb! Fortsättning följer.

    SvaraRadera
  5. Jag vet inte vem som är ansvarig men Christer Andén har ju en chef Michael Gustafsson(S) som är högste ansvarig för detta. Han kan nås via sitt arbete som LO ombud på Scania i Södertälje: michael.gustafsson@scania.com.

    SvaraRadera
  6. För övrig kan man hemställa hos kommunen att fortsättningsvis få använda Gnesta sotnings AB. Det medger svensk lagstiftning. Jag sänder in min ansökan i morgon!

    SvaraRadera