torsdag, oktober 03, 2013

Socialdemokratisk modell för jämställdhet i Gnesta?

I måndags undertecknade kommunstyrelsens ordförande Johan Rocklind(S) högtidligen i kommunfullmäktige en deklaration om Gnesta som en framtida jämställd kommun! Detta låter ju fantastiskt men kanske något opportunt!

Enligt den vanligtvis välunderrättade vännen i viken så har dock medaljen en baksida. Den ledande unga gruppen i det socialdemokratiska partiet är inte alls så jämställda, när strålkastarljuset släckts. Ledargruppen har en viss faiblesse för att mobba äldre kvinnliga parti-kollegor. 


Nu senast lär denna grupp ha fått det gamla fina märket Berit Sjölander(S), att avsäga sig samtliga sina uppdrag. Tidigare har man ju försökt bli av med Birgitta Brus(S), ordförande i socialnämnden utan större framgång!

Att skriva under ett viktigt dokument som handlar om jämställdhet men samtidigt på intet vis leva som man lär känns dock tveeggat och lämnar en viss fadd smak i munnen.

Vi noterar även att den gamle hedersmannen Kjell Bernhardsson(S), som ju en gång var kommunstyrelsens ordförande, slutar i socialnämnden. Kan detta måhända ha med dessa aktiviteter att göra?

Enligt synonymordboken är ett janusansikte= en dubbelnatur.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar