fredag, oktober 25, 2013

Skandalös hantering av de äldre i Gnesta kommun!


I juli skrev vi att Gnesta kommuns socialistiska majoritet sviker de äldre invånarna, som ett förmodat svar på mångas undran över detta fick vi veta av Birgitta Brus(S) att det skulle utredas om fler platser i äldreboende, särskilt som kommunen uppvaktats gemensam av PRO och SPF om att väntetiderna för plats på äldreboende är alldeles för långa!



I dagens SN får vi svaret. Vi lägger ner Liljedalshemmet för att "larmen inte fungerar och att det saknas toaletter", säger nya socialchefen Marja Kammouna. Det innebär i praktiken att de 29 platserna på Liljedalshemmet försvinner. 8 demensplatser tas i anspråk på Terassen medan övriga "skall flyttas till Ekhagen och Frustunagården."

Med detta Alexander-hugg löser således Marja Kammouna den 10-åriga gordiska knuten vad göra med Liljedal! Men det innebär i praktiken att 20 platser försvinner från Gnesta kommuns äldreboenden samtidigt som pensionärsorganisationerna framför krav på ökat antal platser. 

Det är i sanning en besk höstrova och en politisk skandal om det genomförs! När och hur tar den socialistiska majoriteten ansvar för de äldre invånarna i Gnesta?

 

Tyvärr verkar Birgitta Brus(S) socialnämndens ordförande bekräfta detta Alexander-hugg i lördagens SN i anslutning till revisorernas kritik mot verksamheten.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar