måndag, oktober 15, 2012

Valörer av ordet "privatisering"

"Socialnämnden i Gnesta backar om privatisering" stod att läsa i fredagens Sörmlands Nyheter. Vad betyder egentligen ordet privatisering? För min del är det att lägga över ett äldreboende eller möjligen hela hemtjänsten på en privat aktör.

Något sådant är det knappast fråga om i Gnesta. Precis som det kommer en "privat" åkare och hämtar soporna eller en "privat" rörmokare, som fixar toan kommer det en "privat" städtant och fixar hygienen.

Är man dålig som äldre kommer det en kommunal hemsamarit och ser till att vårda personen i fråga.

Man kan ju undra över var storpolitiken finns? Om nu privatisering skulle vara av ondo. Varför har Johan Rocklind arbetat på Scania i Södertälje? Borde inte företaget ha ägts av Södertälje kommun? Varför är de flesta företagen i Sverige privata? Kuckamaria Valtola Sjöberg jobbar även mest privat, som danspedagog.

Vill socialdemokraterna med stöd av miljöpartiet införa ett i dagens Sverige ganska unikt socialistiskt maxistiskt system, värdigt Nord-Korea. Så är väl det säkert möjligt.

Men vill kunderna ha det så? Och hur hamnade plötsligt valfrihetspartiet Miljöpartiet i den värsta marxism-leninistiska fållan?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar