onsdag, oktober 10, 2012

"Haveriet med rättegången i Södertälje är inte unikt”

Skriver idag på DN debatt Claes Sandgren, professor i civilrätt. Han har förmodligen dock aldrig suttit i en kommunal eller statlig nämnd och har på det viset knappast någon erfarenhet utifrån detta perspektivet.

När det gäller lagmän så kan de inblandas i stort sett vad som helst utan att vara jäviga t ex Rotary. När det gäller andra får man inte ens vara i närheten av delikatessjäv. I de kommunala- och landstingens verksamheter är det mycket vanligt att samma person har flera uppdrag, som med Svea Hovrätts tolkning av jävs-paragrafen icke skulle vara förenliga.

Då måste man nog göra om hela den kommunala beslutsapparaten och var man skall få tag i folk till detta står skrivet i stjärnorna. De "kloka" lagmännen är som vanligt ute och seglar i ett ärende de knappast har någon erfarenhet av och kan därmed göra hårresande felbedömningar.

Det som händer nu är att även det sk Mangs-målet i Malmö tas om liksom 100-tals andra mål! Man undrar verkligen om lagmännen inte blivit helt snurriga!

Haveriet med rättegången drabbar inte nämndemännen utan Svea Hovrätts president Fredrik Wersäll. Sen hjälper det inte att en massa kompisar ställer upp till försvar. Han och hans medarbetare i Svea Hovätt har grovt gjort bort sig inför svenska folket.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar