söndag, oktober 21, 2012

Statsvetare: ”Försvarsministern har skadats politiskt”

Kan man läsa med stor rubrik i dagens svenska! Upprinnelsen skulle vara en intervju som de sista kommunisterna i landet Dagens Eko gjort med Karin Enström(M) angående bl a förhållandet till Saudi-Arabien.

Hon skulle, enligt journalister, ha sagt att Saudi-Arabien är en diktatur men valde således att inte göra så. Detta har uppenbarligen väckt förstämning hos den vanligtvis citerade socialdemokraten och "statsvetaren" Ulf Bjereld, som uttalar sig i tid och otid om det mesta. Man undrar lätt hur denne man klarat av att bli professor i statskunskap vid Göteborgs Universitet. Politisk utnämning?

Det är Bjereld, som uttalar att försvarsministern skadats politiskt. Vi som tycker att hon klarade sig utmärkt från Ekots högerjägare - tycker att hon gjort ett bra jobb!

Man kan ju lätt undra över hur den förra försvarsministern Leni Björklund(S), hon som hade alla resurser men satt med armarna i kort samband med Tsunamikatastrofen, skulle ha klarat sig? Hon hade väl fått skrämselhicka!

När Ulf Bjereld uttalar sig kan man alltid ana att det är något fishy. Man kan nog säga att det är mer Göteborgs Universitet, som skadas politiskt av Bjereld!

Professor är ju inte en yrkestitel utan en statlig tjänst. När man slutar är man inte längre professor. Möjligen emeritus dito!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar