tisdag, oktober 09, 2012

Motigt för Johan Rocklind(S) och Kukkamaria Valtola-Sjöberg(MP) i Gnesta

De glada amatörer, som styrt Gnesta i snart två år, Johan Rocklind(S) och Kukkamaria Valtola-Sjöberg(MP) har ju inte haft det så lätt med sitt fögderi. Tvärtom har det mesta varit motigt. Nu läggs även nedläggningen av Åsbacka-hemmet till listan över dessa motgångar! Åsbacka har ju flest anställda efter kommunen och har således haft stor betydelse för kommunen!

Huruvida kommunen skulle ha nytta av lokalerna står skrivet i stjärnorna. En närmare 80 miljoner investering i Liljedalshemmet står för dörren liksom renovering av simhallen. Utöver detta verkar det som majoriteten även vill bygga en ny förskola. Totala investeringar och avskrivningskostnader mot kanske 150 miljoner kr, som knappast går att finansiera med dagens budget och soliditet på mindre än 5% i Gnesta Förvaltnings AB.

Utöver detta bakslag har ju dessutom busstrafiken allvarligt försämrats de senaste två åren med (S) och (MP) i styrhytten! Något som Johan Rocklind inte är särskilt intresserad av att debattera! Han behöver ju numera flera månader på sig för att svara på en enkel interpellation. Något som är ganska unikt i Gnesta kommuns historia! En del skulle ha kallat det förakt för demokratin men vi väljer istället epitetet senfärdighet!

Johan och Kukkamaria har ju ganska svårt att förklara varför politikerkostnaderna måste öka med 1,5 miljoner kronor och varför det i stort sett är just (S) och (MP), som tillgodogör sig dessa medel.En tämligen nedåtgående demokratisk spiral!

Rört till det har man lyckats med å det rejäla i Kultur- och teknikförvaltningen, där Johan Rocklinds och Kukkamaria Valtola-Sjöbergs amatörskap och brist på rutin blir synnerligen pregnanta. Vi hoppas verkligen slippa likartade bedrövliga övningar för Gnesta invånares skull i framtiden. 

Nämnderna skall ju för övrigt vara myndiga dvs besluta om sina egna fögderier! KS ordförande och vice ordförande skall verkligen inte lägga sig i verksamheten! Har man inte tillräckligt med förstånd att begripa detta, borde man nog överlåta politiken till andra!

Någon ny byggnation har man inte klarat av. Inte ens enda hyresrätt, har byggts under dessa två år på majoritetens initiativ. Kanske en av de viktigaste frågorna för en kommun, att se till att ungdomar får bostäder.

Några cykelvägar har det inte blivit trots stor retorik iämnet. Däremot har man försökt att introducera ett ganska svårförståelig cykelstrategi! Något som kanske gynnar en minoritet av invånarna. När tog miljöpartiet någon hänsyn till äldre och handikappade?

Gnesta skall ju ej heller vara en miljökommun, vilket bl a folkpartiet föreslagit!

Gnesta yrkesgymnasium har man å det grövsta försummat och försatt chansen till ytterligare utbildningslinjer.

Man har sagt nej till alliansens förslag att satsa pengar mot ungdomsarbetslösheten i kommunen! Man har inte ens insett att kommunstyrelsen utgör arbetsmarknads-nämnd som aktivt skall motverka arbetslöshet!

Hur går det fär våra äldre på Liljedalshemmet? Spelar man fortfarande med pensionärer som insats?.

Vart tog familjecentrumet vägen, som Ingalill Fredriksson(C) och Ingrid Jerneborg(M) drog igång 2010?

Vart tog Gnesta centrumplan vägen? Är det fortfarande inte dags att snygga upp Gnesta centrum?

Nästa sammanträde i kommunfullmäktige infaller med den nya ordningen först om fyra veckor i november. Intill dess är det politiska livet i Gnesta stängt!

----------------- ----- Stängt på grund av betänketid  -  eller vad?  -------------------------- 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar