onsdag, april 29, 2015

Politik tar tid i Gnesta

Foto Bertil Karlsson

 

I slutet av 90-talet föreslog miljöpartisten Kerstin Landin, att det borde anläggas ett bad vid Frösjön vid nuvarande parkeringsplats. Själv föreslog jag några år senare som ordförande i byggnadsnämnden, att den borde anläggas en promenad längs Frösjön, och att man borde lansera uttrycket Frösjö Strand.

 

I och med den detaljplan, som antagits för området kommer nu starten för att förverkliga Frösjö Strand projektet. Nu har kommunalråden Johan Rocklind(S) och Ann-Sofie Lifvenhage(M) tagit det första spadtaget tillsammans med utsedd entreprenör. 

 

"Det första som byggs är strandpromenaden och pålning av bryggor. Strandpromenaden kommer, när den är klar, att vara tillgänglig för allmänheten under resten av byggtiden.

 

Efter sommaren fortsätter byggandet av lekplats, utomhusgym, omklädningshytter, beachvolley och sandstrand m.m. I det sista skedet byggs gator och övrig parkmark i det blivande bostadsområdet. Allting beräknas stå klart i april 2016" enligt www.gnesta.se.

 

Därmed knyter man ihop säcken för ett utmärkt stads- och kommunikationsnära område med en fantastisk potential för Gnesta tätort, att mer utveckla ett sjönära och attraktivt boende. Något som säkerligen kommer att kunna vara en magnet och till nytta för hela kommunen! Vi grattar potentiella inflyttare samt politiker och tjänstemän även om det blivit en relativt lång resa och ser fram mot våren 2016!

 

Jag får min strandpromenad och Kerstin Landin får förhoppningsvis med ett elegant svanhopp inviga den nya badstranden! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar