onsdag, april 15, 2015

Tomma ord eller verklighet från socialdemokraterna!

Idag lägger regeringen fram sin sk vårbudget, som ju normalt är en komplettering av den på hösten lagda. Denna gång blir det dock stora omvälvningar eftersom S inte gillar Alliansens budget.


Glatt twittrar nu den socialdemokratiska riksdagsman Veronica Palm, att "De ökade klassklyftorna nu skall minskas!" Det låter väldigt lovande, då min folkpension sedan 2007 ökat med 1% och samtidigt har hennes riksdagslön ökat med 47%. Seniororganisationerna SPF och PRO har ju uppmärkammat detta under många år. Men självklart ser vi som uppbär pension fram mot en rejäl inkomstförstärkning!

 

Regeringen meddelar även att BNP ett mått på producerade tjänster och varor skrivs upp;dvs läget för Sverige skulle förbättras mer än tidigare. Sanningen är att den enda relevanta mätmetoden är att mäta BNP per capita (person). Resultatet blir då inte särskilt övertygande. BNP har då nämligen inte förbättrats sedan 2006 med Alliansen vid styret.

 

Fråga är nu om S och MP kan göra något bättre utan att öka budgetunderskottet. Alliansen sanerade ju faktiskt rikets skulder och sänkte landets skuld i förhållande till BNP till 36% från 47% (Göran Persson). Samtidigt ökade svenskarnas disponibla inkomst i snitt till 196.000 kr från 162.000.

 

Regeringens miljardsatsning på de äldre finansieras enligt SR/Dagens Eko av motsvarande nedskärningar på t ex förbättring av mat till de äldre. Man undrar verkligen om detta är hederlig politik?


Mer följer efter alla dagens bud och kommentarer på nätet! Men en sak är säker S-budget handlar om skatteökningar i 50 miljarders-klassen och inte minst kommer nu boende utanför storstäderna drabbas hårdast bl a med en ökad bränsleskatt på 44 öre per liter!

 

Men det ynka spelet kring vårbudgeten mellan regering och Allians är som en komedi av Shakespeare: Much ado about nothing! Ett spel för galleriet! Alliansen kommer trots hycklande protester, att godkänna Löfvens budget!


Varför skall man vara sjuk, fattig, gammal och bo på landet när man kan vara frisk, rik, ung och bo vid Stureplan!

 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar