måndag, juni 04, 2012

Svenskar tveksamma till Schengen!

I en nyss publicerad opinionsundersökning beställd av EU-kommissionen framgår att det sk Schengenavtalet har lägst stöd av svenskar i hela Europa. Hela 47% anser att avtalet inte är särskilt viktigt. Avtalet syftar ju till att ta bort bl a gränskontroller mellan EU-länder för att öka rörligheten. Borttagandet av gränskontrollerna har ju då lett till en betydligt ökad smuggling av såväl vapen, som narkotika, bilstölder samt olaga immigration.

I samma undersökning påvisas att 60% av svenskarna misstror svensk statistik om migration (flyktinginvandring) men är mer positiva till arbetskraftinvandring. Cecilia Malmström, EU:s kommissionär för gränsfrågor har uppenbarligen fått en brant uppförsbacke i eget land att hantera! 

Flera länder har ju satt press på Schengen-avtalet bl a Storbrittanien, Irland och Danmark (icke fullvärdiga medlemmar) samt Frankrike och Italien, som haft omfattande synpunkter på avtalets innehåll. Avtalets omfattning och konstruktion är fortfarande föremål för diskussion inom EU-kommissionen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar