söndag, juni 03, 2012

Kommunstyrelsen i Gnesta sammanträder 4 juni!

I morgon är det kommunstyrelse, KS med 17 kända ärenden på agendan. För att öka spridningen av verksamheten i KS tar vi upp ett axplock av intressanta ärenden:

0. Ekonomisk uppföljning efter april
Här redovisas kommunens ekonomiska läge. Av någon underlig anledning är det inte längre någon beslutspunkt utan enbart information. Det innebär att man inte kan besluta om någon åtgärd om något håller på att gå snett. Mycket underligt!

1. Budget för 2013 och investeringsplan 2014 och 2015.
Ett ganska tunt utskick i kallelsen men ett desto tjockare material, som dök upp per mail förra veckan. Något som vi särskilt har kritiserat på denna blogg med fokus på demokrati

3. Organisations av grundskolan i Gnesta
Barn- och utbildningsnämnden överskred sina befogenheter i ett beslut våren 2011 beträffande organisation av ytterskolorna. Alliansen överklagade och Förvaltningsdomstolen gav alliansen rätt. Bl de konsekvenser som uppstod av det tidigare beslutet är en ganska ojämn lärartäthet i kommunen, som vi tidigare skrivit om här! Är man intresserad av vad som är fel med tidigare beslut kan du läsa här!

4. Sörmlands regionala trafikförsörjningsprogram i framtiden
Är naturligtvis viktig för envar. Kommer vi att ha pedendeltåg i framtiden? Hur är det med bussarna mellan Gnesta och Mariefred? Sörmlands kommunalförbund inbjuder allmänheten att tycka till om detta. Svar skall vara inne före den 15 augusti. Remissen kan du hitta här!

KS skall besluta om ett generellt yttrande från kommunen, som möjligen kan kännas något urvattnat och otydligt!

8. Översyn av Ungdomens Hus "Chill"s verksamhet
Verksamheten vid fritidsgården uppfyller inte ställda politiska krav. Under något år nu så har den nye förvaltningschefen på ett förtjänstfullt sätt gjort en omfattande upprensning i tvivelaktiga affärer och beslut. Chefen för fritidsenheten har slutat och utredning har påbörjats om hantering av kommunens kreditkort av revisionen!

Men ej heller den direkta verksamheten kan anses uppfylla kommunens jämställdhetskrav. Gården har mest blivit ett spelcenter för unga pojkar, vilket kanske inte var hela syftet. Nu ges uppdrag till Kultur- och teknikförvaltningens chef att göra en översyn av verksamheten! Jag kan själv vidimera att tanken med Ungdomens Hus var högst annorlunda. Jag vet - jag la den första motionen i ärendet i slutet av 90-talet!

Sammanfattningsvis en hel del kontroversiella ärenden, som säkert kommer att skapa omfattande diskussioner och voteringar på måndag!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar