fredag, juni 01, 2012

Även demokratin sjunker som en sten i Gnesta kommun

De rödgrönas intåg, som valvinnare med en enda väljarröst 2010, har inte skapat någon bättre demokrati, som man utlovade skriftligt i valet. Tvärtom så sker allt fler beslut i de dolda rummen. Om detta är av feghet, illvillja eller enbart brist på kompetens låter vi vara osagt!
.
Besluten tas således i hemliga kammare och majoriteten verkar mest illa berörd över att behöva sammanträden där oppositionen får närvara. Visserligen sker detta enligt urgammal sed och svensk lagstiftning - men måste man verkligen behöva diskutera med företrädare för knappt halva väljarkåren?
.
Med egen erfarenhet av både Gnesta kommun under 20 år och Nyköping under 9 år så blir den ekonomiska budgetprocessen i Gnesta allt tunnare för vart rödgrönt styrår. I år var den rent miserabel. Ungefär en vecka före måndagens kommunstyrelse fick man tillgång till erforderliga ekonomiska underlag, för att göra en egen budget.
.
Tidigare under 2000-talet var det vanligt att majoritet och opposition hade gemensam överläggning och diskussion under två dagar. Därefter följde flera budgetseminarier under våren, som underlag för beslut om rambudget i juni. I år har vi inte haft en enda ekonomisk diskussion inför budget 2013. Det är helt i strid med beslutade budgetrutiner och policys och tyder på en mental rädsla hos majoritetens företrädare. Vi hade även tidigare en partiföreträdarsamling, som var ett viktigt organ för ömsesidig information. Detta forum har symptomatiskt avskaffats av de rödgröna, som onödigt pjosk!
.
De rödgröna väljer således att strunta i ett bra samarbetsklimat. Med denna inriktning får man väl räkna med att det kommer att bli många överklagande både i sak och form, en skrälldus av skriverier och diskussion på bygderna! Kommunen börjar alltmer likna Oxelösund med ett känt demokratiskt underskott!
.
Vid förra kommunstyrelsen den 23 april framförde vi kraftig kritik mot den alltmer minskade demokratin i kommunens politiska sfär och avsaknaden av information kring utvecklingen av en mängd olika frågor. Inte minst underlag för budget 2013.
.
Med ovan redovisade fortsatta negliering av information och underlag samt det tidigare påpekandet om sakers oordning, verkar majoritetens kommunstyrelseledamöter bestå av en samling zombier med tydliga språksvårigheter! Vi skriver dessa rader i missmod över att en tidigare bra demokratisk utveckling i Gnesta kommun är på väg åt helt fel håll! De rödgröna är uppenbarligen mer intresserade av gedigna politikerarvoden än omsorg om uppdragsgivaren allmänhetens skattemedel.
.
Vi är (än så länge) ledamot av kommunens arvodeskommitté. Denna kommittés förslag har ständigt överprövats i hemliga rum. Lagda förslag har desavouerats i plenum etc. Numera vet vi att det är Producenten(S) och Regissören(MP) med stöd av Aktrisen(MP), som befinner sig i det dolda rummet. Därför borde det vara lika bra att de direkt tog över jobbet. Varför ha en samling personer, som uppenbarligen endast utgör gisslan för något som redan beslutats någon annanstans! Statisten(V) har dock klädsamt valt att hålla sig utanför!
.
Vi har ju tidigare uttalat vårt tvivel över den nya majoritetens ärliga avsikter. Detta gäller i synnerhet Regissören och Aktrisens agerande. För att underlätta för en ev intresserad av ett demokratisk Gnesta, så länkar vi här nedan till dessa bloggar!
.





10-11-01 30 eller 500 000 silverpenningar! 



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar