söndag, juni 03, 2012

Hur trovärdig är Angela Merkel i Tyskland!

Tyskland förbundskansler Angela Merkel valde ju att inte vara med NATO i slaget om Libyen. I höstas meddelade hon att Tyskland samtliga kärnkraftverk skulle stängas av, trots våldsamma protester från den tyska industrin.

När det gäller Europas och Euron håller hon stenhårt på sparprincipen, vilket hon börjar bli ganska ensam om. I dagarna avslöjar Der Spiegel, Tysklands största veckomagasin (1,1 milj ex), att Tyskland säljer u-båtar till Israel, som kan förses med kärnvapen.

Läs gärna förre tyske utrikesministern Joschka Fischers synpunkter i hans spalt i Dagens Nyheter! 

Den märkliga exporten av strategiska krigsvapen till oroshärden i Mellan-Östern är knappast i enlighet med tyska lagar och knappast i konformitet med EU:stadga. Man kan ju lätt undra över uppståndelsen i Sverige över att Sverige säljer konsulttjänster till Saudi-Arabien för konventionella sprängämnesfabriker, när grannen avslöjas med byxorna nerdragna, exporterandes strategiska vapen till samma område!

En dam, som verkligen har satt sig i klistret. Nu vädrar nog den tyska socialdemokratin morgonluft! Men det tragiska är att Mellan-Österns problematik med nuvarande inställning från Israels sida, kommer att sluta i en stor förödande smäll. Ryssland, Saudi, Iran, Pakistan och Kina kommer knappast att acceptera att Israel ensidigt utrustas med ännu fler kärnvapen och vedergällningsvapen (u-båtar). Läget mellan kärnvapenländerna USA och Pakistan är dessutom ganska kärvt.

Betydligt större ansträngningar bör göras för att reducera antalet kärnvapen i området. Inte bara att koncentrera sig på en eventuellt kärnvapenbestyckat Iran. Detta land kan ju när som helst om det så bedöms få tillgång till kärnvapen ganska raskt via tidigare nämnda stater.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar