tisdag, juni 12, 2012

Mygel och maktmissbruk i Gnesta kommun!

Den utmärkte chefen för Kultur- och teknikförvaltningen har sparkats och får ett avgångsvederlag på 15 månader motsvarande ca 1,2 miljoner kr. Pengar som skulle kunna användas på ett bättre vis i föreningsverksamheten!

Gnesta kommuns officiella förklaring till att kultur- och teknikchefen försvinner från den tjänst han nyligen tillträdde är en oenighet med den politiska ledningen kring synen på hur verksamheten inom kultur- och teknikförvaltningen ska bedrivas framöver.

Detta är ju både ren lögn och en komplett omöjlig motivering. Den politiska ledningen innefattar även oppositionsrådet Ann-Sofie Lifvenhage(M). Men det är enbart Johan Rocklund(S) och Kukkamaria Valtola-Sjöberg(MP), som återigen varit i farten. Bestörtningen över denna diktatoriska och utomparlamentariska åtgärd är stor inom alliansen. Gängse praxis och hantering enligt kommunens personalpolicy har  kringgåtts, vilket bara i sig är upprörande.

Händelsen är fullständigt unik i Gnesta kommuns nu 20-åriga historia. Aldrig har en tjänsteman sparkats av politiska skäl! Johan Rocklind(S) och Kukkamaria Valtola-Sjöberg(MP) måste efter en serie av olustiga händelser, utnämnas till Gnesta kommuns främsta maktmissbrukare! Dessa två personer har ringa erfarenhet av politiskt arbete - den senare inget alls, vilket tyder på att man inte förstått rollspelet mellan politiker och tjänstemän. Tyvärr är dessa inte bara glada amatörer utan demokratins dödgrävare!


Vad skall omvärlden tro om Gnesta kommun och dess nuvarande politiska majoritet? Vad skall de tjänstemän, som fortfarande finns kvar tro? Kommer de att få sparken om man inte är tillräckligt "rödgrön"? Hur skall vi kunna rekrytera nya goda chefer när man gör tjänstemännen politiska och sparkar folk till höger och vänster?
.
Åratal av politisk professionalism och arbete raseras nu av inkompetenta politiker, som inte bryr sig om politikens innehåll utan mer dess former! En synnerlig trist utveckling!

Vad skall man tro om den fackligt skolade Johan Rocklinds agerande? Har han inget lärt i sitt tidigare LO-värv?

Än värre är att avlägsnandet av kulturchefen måste uppfattas som en ren hämnd från det socialdemokratiska partiet för att han röjt upp i en ekonomisk härva inom fritidsförvaltningen, som handlar om både missbruk av VISA-kort, som för stor utbetalad lön till vissa anställda!  Bland de personer, som är föremål för granskning finns även högt uppsatta medlemmar i det socialdemokratiska partiet! 
Vi läser idag om att korruptionen blivit vanlig inom kommunerna. Till  synes även mygel och vänskapskorruption! 

Vi ha således fått en ny majoritet i kommunen av (S), (MP) och (V), som är benägna till maktmissbruk. Vi har tidigare på denna blogg berättat om beslut, som tas i hemliga rum och de olika anti-demokratiska nyordningar, som försvårar det politiska arbetet för opposition och mindre partier!

Till de två ovan uppräknade dödgrävarna måste vi naturligtvis även tillfoga de personer i Kultur- och Tekniknämnden, som drog igång hela cirkusen:

Ulf Bergner(S), ledamot (fd kommunalråd)
Kristina Dellrudh(MP), ny vice ordförande (känd miljöinspektör i Nyköping)
Jesper Hammarlund(S), ledamot (ordförandeaspirant)
.
Det enda ljuset i detta trista mörker är faktiskt Kerstin Landin(MP), som valt att sluta i KoT och inte deltar i detta taskspeleri, som nu rullas upp inför öppen ridå!
.
Vi lär återkomma med fler pikanta detaljer i ämnet!
.
Vill man veta mer och kommentera kan man klicka här!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar