måndag, juni 18, 2012

Brända jordens taktik?

Kvällens stora begivenhet vid kommunfullmäktiges möte i Gnesta blev ett antiklimax. Fråga om budget för 2013 sköts upp i tre månader till september! Man kan ju lätt undra över hur kommunens skolor skall kunna planera för läsåret 2012-2013 utan att veta vilka ekonomiska resurser som gives! Detta gäller i synnerhet Laxne och Stjärnhovs skolor, som nu går med underskott!

Det händer mycket och underliga samt plötsliga saker i Gnesta kommun. Skälet till att budgeten skulle senareläggas med tre månader var att det saknades 10 sidor i utskicket till kommunfullmäktiges ledamöter. Något som man kunnat ordna hur enkelt som helst.

Vi kan bara tolka detta som om majoriteten (S), (MP) och (V) fortfarande inte är överens i sakfrågan! Nu fortsätter man och skjuter svåra beslut framför sig ungefär, som att bränna allt som går för att undvika eventuella konfrontationer med motståndare.

Varför skall man besluta om något idag, som det går att skjuta till i morgon. 
- In crástinum díffero res severas -
.
Kvällens i övrigt andra stora fråga var om man skulle införa sprututbytes-system i Gnesta på förfrågan från Landstinget. Socialnämnden hade ju tidigare enhälligt beslutat att säga nej. Frågan är faktiskt inte helt enkel. Det finns både för- och nackdelar med ett införande och argumentationen för och emot var omfattande.

Men de flesta tvekade om att detta skulle vara rätt medicin för lilla Gnesta - så omröstningen utföll med 9 ja och 20 nej till ett ev införande. 2 ledamöter saknades!

Fråga om skolans organisation väckte en hel del debattörer. Det fanns dock nog en del nyanser i diskussionen, som inte alla förstod riktigt. Alliansen har ju inte motsatt sig att femmorna kommer tillbaka till ytterskolorna. Det man bl a reserverat sig mot är att inte alla ytterskolor behandlas lika.

Personligen så tycker jag inte att en krona hit eller dit skall vara vägledande för diskussionen utan snarare, att alla elever får samma möjlighet till inlärning av kunniga och kompetenta lärare.

I övrigt bjöds på "nyttig" tårta och en önskning om en god och välförtjänst sommar. Politken står nu i det närmaste still till september.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar