lördag, maj 15, 2010

Varm varmare varmast

Och naturen slog till med 24 grader, som toppnotering. Det gladde vår vägförenings arbetslag, som hade dagen till att lägga ut bryggor i Marviken och Svinsjön. En fantastisk dag.

I dagens lokalblad tog reportern Annika Clemens upp ett högst påtagligt hot; Bristen på olja i framtiden. Kanske ett av de stösta hoten vi har för framtiden. Det är nu som man måste påbörja omställningen av energi-användningen för framtiden.


Det borde nog inrättas en särskild energikommission med uppgift att stödja införandet av ny teknik. Detta är processer, som kan ta 15-20 år att genomföra och det är viktigt att Sverige med sitt kalla klimat och långa resvägar, är på framkanten. I Europa är Sverige till ytan tredje största landet efter Frankrike och Spanien.

I vår riksdag finns det tyvärr få tekniker. Merparten är socialt inriktade, vilket innebär underskott på kunskap i ämnet, som kan inverka menligt på framtida bra lösningar!

För egen del tror vi på metanol, som ersättning för diesel. Metanol kan utvinnas ur jordbruk, skog samt inte minst intressant ur koldioxid från luften och el. Den senare kanske från ett vindkraftverk. Då skapar man ett miljöneutralt drivmedel. Andra möjligheter är att utveckla bränslecellteknik med motorer, som kan fungera både på metanol och vätgas.

På aftonen noterades att vår vän på Frönäs nu utmålar centerpartiet, som judefientligt! Ibland kan det vara bra med en viss sans och koll på vad hans eget parti tycker i frågan! I varje fall är hans parti inte särskilt entusiastiska med den mosaiska religionen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar