torsdag, maj 06, 2010

Höger-vänster bråk eller rösta liberalt

I många tider har höger och vänster bråkat om vad som är bäst för framtidens människor. Man har ganska olika uppfattningar om hur framtiden skall skapas. På vänstersidan finns den radikala vänster fascismen typ AFA eller kommunister och på den facsistiska högersidan ND, Nationaldemokraterna.

På kvällen sände SVT2 ett reportage om Mexico. Ett land där det vänsterdominerade styret under 50 år i princip fört landet i djup misär. På senare år har landet fått en konservativ högerregering, som sökt minska missförhållanden men som istället fått problem med synnerligen grov brottslighet.

Det stora problemet i Mexico liksom i Grekland är korruption. Vare sig den är till vänster eller höger.Det förödar länderna och skapar problem för de svaga.

Man kan ju undra över varför inte fler röstar för ett liberalt upplyst samhälle. Där vitterhet, tro på individens förmånga och kreativ teknisk utveckling är höjdpunkter. De stora länder som i många år haft liberala ministärer är Kanada och Japan. Den sociala situationen i t ex Kanada och USA är därför högst olika.

Japan har sedan andra världskriget varit den nation som i alla avseende lyckats försörja nationen genom stora exportinkomster inom bil- och elektronikindustri!

Ja varför måste man vara så polariserad. Varför måste det utbryta ett mindre världskrig varje gång en viktig fotbollsmatch spelas i Premier League?

Rösta liberalt och skänk oss framgång på ett mer intellektuellt plan!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar