fredag, maj 14, 2010

Blöt blötare blötast

Regntunga skyar, låten ni vet, stämmer rätt bra på vädret den senaste veckan. Under förmiddagen var det lite uppehåll och jag och hustrun, som sköter bokningen av övernattningsfaciliteterna för Östra Sörmlands gruvförening, ÖSG, tog en tur upp till Skottvångs gruva.

För en hundralapp kan man övernatta i en barack med känsla från lumpen. I detta ingår då även möjlighet till bastu samt givetvis dusch. Vi träffade två som skulle övernatta där. De hade med sig cyklar och skulle enligt egen utsago cykla på Sörmlandsleden. Lät ganska tufft. Vi föreslog att de istället skulle nyttja Näckrosleden, en 70 mil lång cykelled i Sörmland, som även den passerar Skottvångs gruva.

Hemkomna bänkade vi oss med ägg och Bollnäs-fil samt DN, SN och SP. Noterade att den gamle centerpartisten, numera socialdemokraten Wäinö Andersson, fått in två identiska debattinlägg i SN och SP. I den senare även med färgbild! Han torde med detta ha satt ett nytt publiceringsrekord!

I sitt inlägg recenseras politiska bloggar, som finns i trakten samt att han inte gillar politiker med erfarenhet. Nej kunskap kan ju vara farligt. Det kunde ju säkert författaren Aleksandr Solzjenitsyn vidimera. Gulag till dem som vet för mycket!

Nej, nu skall vi träffa ett gäng och stoppa ner sommarvattenpumpen i sjön! För nu skall väl äntligen järnnätterna vara slut! Vatten är guld. I synnerhet om det kommer ur en slang och inte enbart uppifrån.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar