tisdag, mars 15, 2016

Migrationens utmaningar är större än de flesta vill inse!Den tunge centerpartisten Staffan Danielsson från Östergötland skriver på sin blogg om falsk statistik och annat i migrationens spår. Till skillnad från SCB som påstår att det tar 7-8 år innan hälften av flyktingarna har fått arbete och ca 15 år innan 65 % har arbete, så har han genom att använda riksdagens utredningstjänst RUT kommit fram till helt andra siffror.

Från SCB statistik går det inte direkt att koma fram till hur många av immigranterna som har riktiga jobb. Men med lite detektivarbete kunde man från RAKS räkna ut följande:


"Andelen helårsanställda inklusive företagare bland den totala befolkningen i Sverige 20-64 år ligger på 69 procent.

Andelen helårsanställda inklusive företagare bland flyktingar inklusive flyktinganhöriga uppgick till 25 procent efter 8 år i Sverige och andelen efter 15 år var 34 procent."


Sydsvenskan har, också tillsammans med SCB, nyligen tagit fram statistik på hur långsamt som flyktingar kommer i arbete i Malmö. Av de som kom för tio år sedan hade endast 36 % arbete 2014 (sannolikt används då "en timme i veckan"- definitionen och arbeten med lönebidrag räknas in). Efter 5 år hade 91 % av kvinnorna inte något arbete. Dessa uppgifter bestyrker väl vad RUT-rapporten grävt fram.


Det fina med Staffan Danielsson är inte hans varseblivning av läget utan att han även pekar på olika möjligheter att hantera migrationens negativa konsekvenser. Det mindre bra är att SCB försöker mörklägga sanningen!


Thomas Gur skriver i ArbetsmarknadsnyttAnn-Charlotte Marteus skriver ledare i Expressen. Johan Westerholm med den spetsiga och läsvärda bloggen Ledarsidorna.se har laddat upp rapporten härMariestadstidningen, och andra borgerliga tidningar, använder RUT-rapporten som en grund för en sansad och intressant ledare med Centerpartiet i fokus.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar