tisdag, september 10, 2013

Välbesökt framtidsmöte i Laxne!

Kvällens framtidsmöte i Laxnegården med ordförande Peter Hägglund i spetsen samlad en stor skara intresserade Gåsinge-Dillnäs-bor.


Kommunen var väl representerad med kommunchefen Nils-Erik Selin, samhällsbyggnadschefen Christer Andén, näringslivschefen Anna Sandklev och kultur och tekniks Bengt Klintbo. Det som verkligen saknades var ansvariga rödgröna politiker och oppositionens företrädare. Således inte en enda politiker intresserade sig för Gåsinge-Dillnäs-bornas väl och ve - ett år före nästa val.


Agendan var sprängfylld där kommunikationer och byggnation stod i centrum - eller snarare avsaknad av sådan. Byggprojektet Spårbacken synes inte kunna etableras i den ordning, som tänkts!


När det gäller busstrafiken till de norra delarna av kommunen så har den ytterligare försämrats. Nu finns inte en enda buss på helgerna. Det känns ganska märkligt att kommunens politiska majoritet bestående av S, MP och V nu ytterligare beskurit busstrafiken. Talet om miljövänliga transporter tycks inte ha nämnvärd prioritet i dessa partier.

Fråga om nytt reningsverk för centrala Laxne med 60 fastigheter och de till antalet stora fritidsområdena Lilla och Stora Hammarbosäter, Körnstorp och Svinsjö Gård med närmare 350 fastigheter, debatterades flitigt. Reningsverket i Laxnes kapacitet är för låg och nu utreds fråga om var och hur detta skall avhjälpas. En viktig faktor är således även hur man framgent skall förfara med de 350 fasta och fritidsfastigheterna norr om Laxne.


Hastighetsbegränsning i Laxne samhälle är en viktig fråga. Både bussar och lastbilar kör alldeles för fort genom samhället, som ju delvis saknar trottoarer. Enligt kommunen är det Trafikverket, som är den största bromsklossen då det gäller förändringar. Nu meddelade man dock att 40 km/tim kommer att bli ny hastighet under våren 2014.


Vi får hoppas att kommunens politiker orkar ta sig de 1,5 milen till nästa framtidsmöte i Laxne. Det skulle bli lite mer trovärdigt!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar