måndag, september 23, 2013

Fler turer kring avgångsvederlag!

Enligt Södermanlands Nyheter kommer fråga om en nyanställd tjänstemans avgångsvederlag på hela 16 månader utan att ha jobbat en enda dag, att behandlas vid dagens möte med Barn- och utbildningsnämnden.


Gnesta kommuns personalutskott, som består av Johan Rocklind(S), ordförande, Kukka-Mariia Valtola Sjöberg(MP) och Ann-Sofie Lifvenhage(M) samt kommunens personalchef har ju enligt Rocklind behandlat frågan. Något som dock förnekas av Lifvenhage.


Eftersom personalutskottet bedriver myndighetsutövning skall mötena protokoll- eller föras i anteckning. Någon sådan anteckning saknas uppenbarligen och därmed har fråga inte hanterats enligt den arbetsordning, som gäller i kommunen.


Ordföranden i Barn- och utbildningsnämnden Linda Lundin påstår att s k "samråd" förevarit. Något som hon dock inte kan bevisa på något vis. Därmed har frågan hanterats både olagligt och inte minst olämpligt!


Den nuvarande rödgröna majoriteten har ju infört nya spelregler när det gäller anställande och avskedande av högre tjänstemän. Under kommunens tidigare 20 åriga historia har konsensus alltid rått i alla anställningsärenden. Detta bröts av de rödgröna med att chefen för Kultur- och teknikförvaltningen sparkades. Det bröts av de rödgröna med anställningen av ny chef för Barn- och utbildningsförvaltningen.

Det kan sägas mycket om det ibland något naiva politiska styret i Gnesta. Varför gör man samma misstag om och om igen?


Addendum

Vid måndagen den 23/9 behandling av ärendet i Barn- och utbildningsnämnden citerar vi nogsamt Valtola-Sjöbergs bestämda uttalande:" Man ska inte göra politik av personalfrågor."


Vännen i viken blir något frustrerad över denna retorik. Var det inte just Valtola-Sjöberg, som nyss bidrog till politisering (ingen konsensus) av tjänstetillsättningar?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar