måndag, november 14, 2011

Politikerna i Stockholm m fl kommuner måste skämmas!

I stort och starkt initiativ av morgontidningen Dagens Nyheter beslyses riskkapitalbolagen Carema och Attendo Care's misshandel av äldre sjuka personer på flera äldreboenden.

Dessa företags agerande känns girigt kapitalistiska och människoovärdiga! Man kan ju undra över hur de politiker i Stockholm som är ansvariga för dessa missförhållanden sover om natten!

Nu verkar man skicka över bollen till stadsdirektören Staffan Ingvarsson, som bl a påstår att stadsdelsnämnderna fyller i blanketterna fel och att det handlar om juridik inte mänsklig hänsyn! Synnerligen pinsamt!

Men det är i slutänden politiker, som har ansvaret och i detta fallet är det Joakim Larsson(M), som är högste ansvarig för misshandeln.

I den stora sorgen över hur många äldre, som misshandlas i landet, känns det tryggt att veta att Gnesta kommuns äldreboenden tar betydligt bättre hand om sina äldrepensionärer än vad t ex Stockholm gör. Att sälja ut driften av Ekhagen, Frustuna eller Liljedal kan aldrig bli aktuellt!

Däremot skall det givetvis finnas företag, som kan utföra tjänster för de äldre, som städning, fönsterputsning och husskötsel.

Skam således över de politiker, som inte vill vårda sina äldre på ett anständigt vis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar